Tesettür Giyimde Öne Çıkan Kıyafetler Nelerdir?

Günümüzde tesettürlü kadınlar modayı yakından takip etmekte ve kendilerine yakışan şık ve güzel kıyafetleri giymeyi tercih etmektedirler. Kendilerine yakışmasının yanı sıra modaya uygunluğuna da dikkat etmektedirler. Peki kadınlar tarafından en çok tercih edilen tesettür kıyafetleri hangileridir? Bu sorunun yanıtını aşağıda bulacaksınız.

https://www.modaselvim.com/

1- Pratik ve Şık Tunik

Tunik, günümüzde tesettürlü kadınların en fazla tercih ettiği kıyafetler arasında yer almaktadır. Tunik, iç kıyafet olarak kullanılmasının yanı sıra tesettür giyim de özellikle daha uzun ve bol tunikler dış kıyafet olarak da tercih edilebilmektedir. Tuniğin çok yönlü bu kullanımının yanı sıra şık ve rahat olması kadınlar tarafından çok tercih edilen bir tesettür kıyafet olmasını sağlamaktadır. Ayrıca tunik, sadece tesettürlü kadınlar tarafından değil başı açık ancak giyim tarzı kapalı olan kadınlar tarafından da tercih edilen bir kıyafettir.

2- Dış Kıyafetin Pratik ve Şık Kıyafeti Ferace

Tesettür giyim de dış kıyafet denildiği zaman ilk akla gelen kıyafetlerin başında ferace gelmektedir. Ferace ilk çıktığı zamanlarda her ne kadar yazlık ve baharlık olarak tercih edilen bir kıyafet olsa da zaman içerisinde kadınların kalbini kazanmayı ve kışlık kumaşlar ile kışlık modelleri de tesettür piyasasında yerini almayı başarmıştır. Tesettürlü kadınların feraceye olan yoğun ilgisi modacıların ve üreticilerin bu yönde kendilerini geliştirmelerini ve farklı desen, renk, modellerde pek çok ferace çeşidi piyasaya sürmelerini sağlamıştır.

3- Pratik Bağlanışı İle Öne Çıkan Şal

Özellikle günümüzde genç kuşak eşarp yerine şal tercih etmektedirler. Bunun sebebi hiç şüphe yok ki şalın son derece pratik olmasıdır. Tak – çık kolaylığı sağlayan şal için bazı tesettürlü kadınlar iğne bile kullanmaya gerek duymamaktadırlar. Kolay bir şekilde bağlayarak dışarı çıkmaktadırlar. Özellikle acil bir işiniz ya da yetişmeniz gereken bir yer var ise eşarp bağlamaktansa daha pratik olan şalı tercih edebilirsiniz.

4- Trençkot

Dış giyimde ferace tercih etmek istemeyen kadınların çoğu bunun yerine oldukça şık, rahat ve kullanışlı olan tençkot tercih etmektedirler. Genellikle genç ve spor giyinmekten hoşlanan tesettürlü kadın kesimin bu kıyafete yöneldiği gözlemlenmektedir.

 

Bir cevap yazın