Tesettür Giyimde Olmazsa Olmaz Parçalar

Tesettür giyim İslami şartlara uygun olarak Kur’an’da belirtildiği şekilde giyinmek anlamına gelir. Günümüzde tesettür giyim için model çeşitleri oldukça artmıştır. Her tesettürlü bayanın dolabında olması gereken dışarıya çıkarken hemen elinize gelecek parçalar vardır. Tesettür giyim ile ilgili bu parçalara göz atalım. 

Tesettür Kombinler

Her kadın gibi tesettürlü kadınlar da hangi parçayla hangi parçayı giyeceğim derdiyle karşılaşır. Dolabınızda bulunan birkaç kombinle hem bu dertten kurtulursunuz hem de dolabınız daha düzenli gözükür.

Özellikle tek renk alt üst takımlar tesettür giyimin kurtarıcı parçalarıdır. Ayrıca bu sezonun trendlerindedir. Bununla birlikte ton sur ton kombini de sizi çok şık gösterecektir. Aynı rengin farklı tonlarını kullanarak yapacağınız kombin dolabınızın en özel parçalarından olacaktır.

Geniş paçalı pantolonların üstüne ekleyeceğiniz bir trençkot sizi kesinlikle havalı gösterir. Böylece rahat bir kombinle şıklığı yakalamış olursunuz. Bununla birlikte her kadın gibi tesettürlü kadınların da olmazsa olmaz parçası kot pantolondur. Oduncu gömlekleriyle ve tuniklerle kullanacağınız bir kot pantolon mutlaka dolabınızda bulunmalıdır. 

Bu kombinlerinizi aksesuarlarla zenginleştirmek de sizin elinizde. Kendi tarzınıza ve isteğinize göre kombininizi topuk ayakkabı, spor ayakkabı ya da sandaletlerle tamamlayabilirsiniz. 

Tesettür Tunikler

Tesettürlü kadınların dolabında en sık karşılaşılan parçalardan biri de tuniklerdir. Tuniklerle hem spor tarzı hem de şıklığı elde edebilirsiniz. Dolabınıza tunik eklerken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de hep aynı model olmamasıdır. Yarasa kollu, gizli düğmeli, yakasında ip detayları olan, inci yakalı modelleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanında turuncu, sarı, pembe, mor gibi canlı ve dikkat çeken renkleri de kullanmaktan çekinmemelisiniz. Bu tonlar da mutlaka dolabınızda yer alması gereken olmazsa olmaz parçalardan. 

Tesettür Elbiseler

Tesettür giyimde kurtarıcı parçalardan biri de hiç şüphesiz tesettür elbiselerdir. Farklı modele sahip dolabınıza ekleyeceğiniz birkaç elbise günlük hayatta size büyük kolaylık sağlayacaktır. Tercih edebileceğiniz modellerden biri beli kemerli ya da bağcıklı elbiseler olabilir. Bu model size farklı bir tarz katacaktır. Bunun yanında beli kemerli kalem bir elbiseyi deri veya kot ceketle kombinleyerek çok şık olabilirsiniz. 

Bunun yanında yaz aylarında sizi daha serin tutacak elbiseler de tercih etmelisiniz. Bu elbiselerin canlı renklere sahip olması da ayrı bir hava verecektir. Ayrıca elbisenizi desenli ya da çiçekli tercih ederek de yaza uygun bir tarza sahip olabilirsiniz.

Bir cevap yazın