Tesettür Giyimde Model Seçimi Ve Kombin Nasıl Yapılmalıdır?

Tesettür, bedeni örtmek, kapamak, giyinmek anlamlarına gelen bir kelimedir. Günümüzde modanın da ilerlemesi ile tüm giyim tarzlarındaki değişimler gözle görülür hale gelmektedir. Tabii muhafazakar kesimin sık tercihi olan tesettür giyim modelleri de gelişim göstermektedir. İnternet siteleri, mağazalar, toptan ve perakende alımlar, tasarımcıların satışları ile hayli hareketliliği olan bu alan, tesettür kıyafetlerinde çeşitliliği sağlamaktadır. El emeği modellerden, özel dikim ve tasarımlara, en küçük bedenden en büyük bedene ve boya kadar üretimi olan tunik, elbise ve feracelere kadar yüzlerce seçeneğe ulaşmak artık mümkün olmaktadır. Peki nasıl seçim yapılmalı? Nasıl kombinlenmelidir?

 

 Neler Seçilmeli?

 

Öncelikle kişinin zevkine tarzına hitap eden modeller ve renklerden seçim yapması doğru olacaktır. Kışın daha soğuk tonlar tercih edilebilirken yaz aylarında beyazlar daha canlı tonlara dönülmesi uygun olmaktadır. Tunik sevenler için, birçok boy seçeneği bulunan işlemeli, nakışlı, deri aplikeli, kemerli, farklı kesimli tesettür giyim modelleri denenebilmektedir. Altına duble, dar ya da bol paçalı pantolonlar ile kombinlenebilmektedir. Yazları hafif ve terletmeyen pamuklu kumaşlardan şal ve eşarplar ile kombin tamam olacaktır.

 

Elbise seçiminde bulunanlar için ise alternatif skalası çok geniştir. Günlük olanları, özel günler için daha şık olanları ya da ferace gibi dışarıda da giyilebilir olanları mevcut bulunmaktadır. Renk renk, desen desen kumaşlar, balık, çan, kloş, A kesim biçimli olanları ile binlerce farklı elbise modeli bulunmaktadır. Ferace ve pardesüler için ise yüzlerce çeşitten arzu edilen modeli seçmek doğru olacaktır. Kışlık, mevsimlik ve yazlık olanları mevcuttur. Her türlü eşarp ya da şal ile kombinlenebilmektedir.

 

 Kombinlenirken Dikkat Edilecekler

 

Her boy ve bedene uygun tesettür giyim modelleri arasından mutlaka kişinin kendi beden ölçülerine göre olanı tercih etmesi en doğru seçim olmaktadır. Çok dar, çok bol ya da uzun giysiler kişilere her zaman yakışmayabileceğinden, dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Modanın yanı sıra kişinin zevkine göre kombin yapması, giysilerinin uyumunu isteğine göre ayarlaması tamamen kendine has bir görüntü elde etmeyi sağlayabilmektedir. İnternet üzerinden alımlarda değişim ve iade seçeneklerinin kolaylığı unutulmamalıdır. Ölçü tablolarının dikkate alınması da bir diğer kolaylıklardan sayılabilmektedir.

 

Bir cevap yazın