Tesettür Giyimde Modanın Nabzı

tesettürMuhafazakâr giyinen kadınlar için tesettür giyim birbirinden farklı seçenek sunmakta ve kombin yapma işini zorlaştırmaktadır. Kombin yapmakta zorlanıyorsanız tesettür elbiseleri kurtarıcı olarak dolabınızda bulundurmalısınız. Tesettür elbiselerin üst kısmı gömlek ve alt kısmı etek şeklinde olan modelleri düğün ve özel davetlerde de kullanmanız mümkündür. Ancak şıklığınızı yansıtmak istiyorsanız altına topuklu ayakkabılar giymenizi ve ayakkabılarınızın topuk boyunun kesinlikle görünmemesini öneririz.

 

Eteklerin altından çıkan ayakkabı topukları rüküş bir görünüme sebebiyet verecektir. Elbiselerinizin kendiliğinden kemeri bulunmuyorsa muhakkak kemerle ve takılarla elbisenizi zenginleştirmenizi tavsiye ederiz. Günlük hayatta tesettür elbise giymeyi seviyorsanız babet veya diğer düztaban ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Özellikle bu sezon vitrinlerde sıkça göreceğimiz yeni trend yün elbiseleri tercih edebilirsiniz. Yün elbiseler spor bir görüntü de oldukları için bunun yanına ince askılı yandan veya çapraz çantalar takmanızı gerekmektedir. Elbiselerinizin üzerine kaban, ferace, tunik gibi şeyler alarakl kombinlerinizi tamamlayabiliriz. Sade ve zarif bir görüntü için üzerinize giydiğiniz dış giyim ürünlerinin elbise boyunuzdan daha uzun olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Pantolon kombinleri yapmayı seviyorsanız pantolonlarınızı yelek veya uzun pançolarla kombinleyerek stil sahibi bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Dökümlü, bol, şifon kumaşından olan uzun pançoların üzerine kolyeler takarak elbisenizi ve kombininizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Özellikle bu sezon çok kullanılacak olan yarasa kollu feraceleri de kombin yaparken kullanabilirsiniz. Tesettür giyinen her kadının dolabında bulunması gereken feraceler bu sezonda da trend olmaya devam ettiğinden bolca feraceli kombin yapabilir ve stilinizi yansıtırken modaya ayak uydurabilirsiniz.

 

Feraceler ince kumaştan yapıldıkları için bunların altına kazak veya yün parçalar yerine gömlek veya şifon parçalar tercih etmelisiniz. Yoksa bu kombin sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir ki hiçbir hanım kilolu görünmek istemez. Ayrıca yarasa kollu parçalar da kiloyu daha fazla gösterdiğinden çok zayıf değilseniz bu parçayı kullanırken dikkat etmelisiniz. Daha zarif ve şık görünmek için koyu renkleri ve üzerinize yapışmayan ancak çok bol da olmayan vücudu saran kıyafetler tercih etmelisiniz. Topuklu ayakkabılar boyu uzattığından kadınları daha zarif ve ince göstermektedir. Bunları tercih ederek de zarafetinizi yansıtabilirsiniz.

 

 

 

Bir cevap yazın