Tesettür Giyimde Moda

Geçmişten günümüze kadınların olmazsa olmaz tutkusudur şık olmak, hatta kendi hemcinsleriyle adı konulmamış bir yarıştır. Muhafazakâr kadınlarımızın tercih ettiği tesettür giyim tarzı da son yıllarda kadınların beğenisine sunulan bol çeşitlilik ve modern kıyafetler ile kadınlar arasında ki şıklık yarışına bambaşka bir boyut getirmiştir. Gelişen teknolojiyle paralel olarak hayatımıza giren mobil uygulamaların sayesinde internetten yapılan alışverişlerle de tesettür tarzı kıyafet çeşitleri geniş kitlelere ulaşabilmektedir. Yoğun talep doğrultusunda birçok ünlü modacının, tasarımlarında ve kreasyonlarında tesettür modası yer almaktadır.

 

Tesettür giyimin, başlıca, gereklerinden olan başörtüsünün, eşarp, bone ve şal çeşitleri, değişik renk ve desenlerde tasarlanarak hanımlarımızın beğenilerine sunulmakta farklı kombinler yapabilmelerine imkân sağlamaktadır. Günden güne gelişen ve zenginleşen tesettür modası, hanımlarımıza, elbise, bluz, gömlek, hırka, tunik vb. günlük kıyafet seçenekleri sunduğu gibi özel günler ve geceler için tasarlanan abiye tarzlarda da çeşitlilik sunmaktadır.

 

Tesettür giyimin vazgeçilmezlerinden dış giyim seçeneklerinde de zengin çeşitlilik göze çarpmaktadır, bunların başlıca ferace, manto, kaban, pelerin, pardösü, trençkot, ceket olarak sayabiliriz. Tesettür modasın da spor yapmak isteyen bayanlarımızda unutulmamışlar, modacılar tasarımlarında ve kreasyonlarında tesettür tarzı eşofman takımlarına yer vermişlerdir. Tesettür modasında hanımların, başlıca aksesuarları olan çanta ve takı vb. objelerde unutulmamış, tesettür kıyafetlerle en güzel kombinleri oluşturacak şekilde tasarlanmışlardır. Tesettür modasın da, hamile bayanlarımız da unutulmamış değişik model ve tarzlarda kıyafet seçenekleri beğenilerine sunulmuştur.

 

Tesettür modası, büyük beden hanımlarımızı da unutmamışlar, tasarımlarında büyük beden kıyafetlere yer vermişlerdir. Tesettür modasın da her genç kızın hayali olan gelinliklerde unutulmamış, farklı, farklı, tasarımlar ile sayısız seçenekte gelinlikler, genç kızlarımızın beğenisine sunulmuştur. Tesettür modasında ki gelişmeler ve çeşitlilik sayesinde, mevsimsel geçişler de düşünülmüş, yaz sıcağına, kış soğuğuna karşı etkili kumaşlarla üretim yapılarak kişisel konfor ve kalite yükseltilmiştir.

 

Beş, on yıl öncesine kadar, pardösü ve eşarptan ibaret olan tesettür modası, artık, büyük ve küçük tüm markaların kreasyonlarında yer almakta, yapılan gösterişli defilelerle hanımların beğenisine sunulmaktadır. Tesettür modasıyla, çeşitli renk ve desenlerde üretilen kıyafetler sayesinde, muhafazakâr hanımlarımız tekdüzelikten kurtulmuşlardır. Yaratılan bu çeşitlilik sayesinde gardıroplarında ki kıyafetler ile farklı kombinler oluşturabilmektedirler.

 

One comment

Bir cevap yazın