Tesettür Giyimde Mevsim Trendleri

tesettür giyimKadınların en çok zaman harcadığı konuların başında moda ve stil gelmektedir. Son günlerin en trend parçalarını itina ile takip ederek, uygun olanlar arasından seçim yapmak, kadınlar için vazgeçilmez bir alışkanlığa dönüşmektedir. Son yıllarda modacılar da kadınların bu zaafına karşılık sonsuz seçenekte giysiler tasarlayarak, modaya ve piyasaya yön vermektedir. Özellikle son zamanlarda tesettür giyim konusunda üretimde bir ivmelenme söz konusu olduğundan, bu alanda talebe yönelik üretilen parçalar, muhafazakar kadınların beğenisine sunulmaktadır. Mevsime göre ve gidilecek yerin ağırlığına göre farklı tarzlara hitap eden tesettür kıyafetler ile şık olmak hiç de zor görünmemektedir.

 

 Mevsime Göre Tesettür Giyim

 

Havalar hafiften soğumaya başladığında kadınlar gardıroplardan trençkot ya da kaplarını çıkararak değişen mevsime ayak uydurmaya çalışmaktadır. Hem etek hem de pantolonlarla kombin edilebilen pardösüler de tesettür giyim denilince ilk akla gelen, vazgeçilmez parçalar olarak önemini korumaya devam etmektedir. Rahatlık ve şıklığı bir arada sunması, pardösülerin tercih edilmesinin en önemli nedeni olarak görülmektedir. Daha soğuk günlerde ise tercihler genellikle kabandan yana kullanılmaktadır. Son yıllarda kaşe kabanlar trend olması ve sağladığı konfor nedeniyle tesettür giyimde de en çok rağbet gören ürünler arasında yer almaktadır. Manşetleri ve yakası kürklü kaban ve hırka modelleri de gösterişi seven kadınlar için son derece çekici görünmektedir. Havaların daha sıcak gitmeye başladığı günlerde ise kıyafetler hafifleyerek pamuklu uzun gömlek ve tunikler ile yapılacak kombinler kurtarıcı olmaktadır. Böyle zamanlarda renklerin zıtlığından faydalanarak uyumu yakalamak mümkün olabilmektedir. Sezonun renkleri korkusuzca kullanılmalı ve aksesuarlar ile desteklenmelidir.

 

 Tesettür Giyimde Şal Ve Eşarp Tercihi

 

Kıyafet tercihlerinin yanında yapılacak şal ve eşarp tercihleri de tesettür giyim modasında tamamlayıcı olması açısından önem arz etmektedir. Doğru kıyafet seçimi doğru eşarpla kombin edildiği taktirde şıklık kaçınılmaz olacaktır. Renklerin ve desenlerin özgürce kullanıldığı eşarp ve şal modelleri içinde kıyafete gönderme yapanların tercih edilmesi sayesinde karmaşadan uzak, temiz bir görüntü yakalamak mümkün olacaktır. Bundan başka kullanılacak bonenin seçiminde de aynı özeni göstermek gerekmekte ve bone ile eşarp renginin uyumuna dikkat edilmelidir.

Bir cevap yazın