Tesettür Giyimde Kıyafet Eşarp Uyumu Nasıl Sağlanır?

 

            Tesettür giyim kombinlerinde önemli bir tasarım unsuru olan eşarp ve kıyafet uyumu yapılırken kıyafetin giyileceği ortam ve kıyafetinin türü önemlidir. Günlük hayat için kullanılan pardösü modellerinde tesettür eşarp uyumu farklı olurken özel ortamlarda giyilen abiye ve eşarp uyumu daha farklı bir tasarım unsuru oluşturur. Bu uyumu tam anlamıyla sağlamak için eşarp yanında ayakkabı ve çanta tercihinin de doğru olması gerekmektedir.

 

 Abiye Kıyafetlerde Eşarp Kıyafet Uyumu

 

Abiye kıyafetlerin tasarım unsuru olarak gösterişli ve zarif tasarıma sahip olması gerektiği gibi benzer şekilde eşarp tercihinin de gösterişli ve zarif olmasını gerektiriyor. Bu yüzden eşarp tercihi yaparken kıyafetinin renk unsurları oldukça önemli olduğu gibi kıyafetinin tasarımı da bir o kadar önemlidir. Örnek olarak etekleri dantelli kemerli saten abiye modeli ele alındığında bu modelin bebek mavisi tasarımını incelediğimizde tesettür giyim eşarp tercihi olarak siyah rengin doğru olacağını görüyoruz. Çünkü Bu modelde parlak ve açık tonda kullanılan bebek mavisi rengini dengelemek için eşarp, çanta ve topuklu ayakkabıda kullanılarak koyu siyah renkli renk dengesi sağlanmış olacaktır.

 

Kıyafet kombinlerinde bayanların önem vermesi gereken konu olan renk kontrastıdır. Bu durum eşarp tercihi ile oldukça önemli bir boyuta geliyor. Duruma göre şal tercihi yapılabilen kıyafetlerde eşarplar rengi ile olduğu kadar tasarımı ile de önemlidir. Ele aldığımız bu örnekte omuzdan aşağıya sarkan uzun tarz eşarp tercihi kıyafetin parlaklığını bir derece düşürerek dengeli bir kontrast olmasını sağlıyor.

 

 Pardösülerde Kıyafet Eşarp Uyumu

 

           Tesettür giyim tercih olarak bayanlar pardösü seçimi yapılmışsa bu durumda yine kıyafetin rengi ve tasarımı önemlidir. Hakim yaka kışlık ara boy pardösü modelini ele aldığımızda bu kıyafetin tasarımında bulunan krem siyah renkleri sayesinde bayanlar iki adet renk tercihine kavuşuyor. Bayanlar ister krem renginde ister de siyah renkli eşarp tercihi yaparak kıyafet ile uyumlu bir tesettür giyim kombini oluşturmuş olacaklardır. Bu kıyafetle önemli olan bir diğer unsur da eşarp ile beraber ayakkabının bu çantayla da benzer renkte olması gerektiğidir. Bu tasarım unsurlarına dikkat ederek bayanlar tarzlarına göre özel kombinler elde edebilirler.

 

 

Bir cevap yazın