Tesettür Giyimde Kışlık Ferace Tercihi

kışlık feraceFerace; dilimize Arapça’ dan geçmiştir. Kelime olarak kaftan anlamına gelmektedir. Üretilen her kıyafetin hitap ettiği bir kitle bulunmaktadır. Özellikle bayan giyim konusunda çok farklı model ve seçenekler mevcuttur.

 

Ferace, tesettürlü bayanlar için önemli ve vazgeçilmez bir seçenektir. Pardösü ve çarşafa alternatif olarak kullanılmaktadır. Tek parça ve daha şık olduğu için tesettürlü bayanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Anadolu coğrafyasında, Osmanlı Devleti’nden bu yana kullanılan bir kıyafettir. Giyildiğinde bileklere kadar kapatan bir kıyafet olduğu için, tesettür modasında önemli bir yere sahiptir.

 

 Kışlık Ferace Çeşitleri ve Kullanımı

 

Çeşit olarak kışlık ferace ve yazlık ferace olmak üzere mevsimsel kullanımı mevcuttur. Yazlık feraceler, daha ince ve açık renk kumaşlardan üretilmektedir. Kışlık ferace de ise daha kalın, terletmeyen, koyu renkli modeller tercih edilir. Abiye, spor, dantelli, süet, kemerli, işlemeli, düz birçok model ve renk seçeneği bulunur.

 

Kışlık feracelerde en çok tercih edilen renkler siyah, haki ve kahve tonlarıdır. Geniş, dar ve tam kalıp modelleri vardır. Dar giyinmeyi sevmeyen bayanların tercihi bol feracelerdir. Üstelik bol feraceler kadınların fazla kilolarını göstermez. Kadınların rahatlığı için tasarlanan bu kıyafet türü, ayak bileklerine kadar kapattığı için kullanım kolaylığı sunar.

 

Kışlık ferace seçerken kumaşın kalitesine dikkat etmek gerekir. Özellikle ipek kumaştan yapılan kışlık feraceler daha çok tercih edilmektedir. Hamileler için de özel tasarlanmış ferace modelleri bulunmaktadır. Her bedene, zevke, modaya göre tasarlanmış kışlık ferace modelleri bulunmaktadır.

 

Dış Giyimde Ferace Kombinasyonu

 

Ferace tek parça ve ayak bileklerine kadar kapatan bir kıyafet olduğu için, aslında kullanılan aksesuarlarla kombin yapabilmek önemlidir. Çünkü içine giyilen kıyafetleri göstermeyen ve vücudu tamamen saran bir dış kıyafettir.

 

Dış giyimde feracenin en büyük tamamlayıcısı şık bir gözlük, renk uyumlu çanta ve şık bir saattir. Düğünlerde, günlerde veya günlük kullanımda her türlü çeşidi mevcuttur. Özellikle düğünler için abiye ve çok şık tasarlanmış kışlık feraceler bayanların beğenisine sunulmaktadır.

Pantolon, etek, elbise gibi birçok parçayla kombine yapılabilmektedir. Ayrıca tek parça olarak da kullanılmaktadır.

 

Bir cevap yazın