Tesettür Giyimde Kap Zamanı

tesettür kapModernleşen dünyada özellikle tesettürlü kadınların daha şık ve trend giyinebilmesi ayrıca, daha fazla seçeneğe sahip olması amacıyla birçok tesettür kıyafet modeli üretilmektedir. Bu kıyafetlerden biri de hemen hemen her kadının tercih ettiği kap modelleridir. Kap, diz altına kadar uzun, ince kumaşlardan üretilen, genellikle yaz aylarında tesettürlü kadınların hırkalar yerine tercih ettiği dış giyim ürünüdür. Kaplar oldukça çeşitli, farklı renk ve desende üretilmektedir. Ayrıca mont ve kaban yerine hafif havalarda da tercih edilmektedir. Görünümü nedeniyle genellikle genç kadınlar pardösü yerine tesettür kap modellerini tercih etmektedir.

 

 Pardösü ve Kap Arasındaki Farklar

 

Bazı kişiler kap modellerini pardösülerle karıştırmaktadır. Fakat kap modelleri, pardösülere göre daha kısadır. Kaplar diz altına kadar gelmekte, pardösünün uzunluğu ise ayak bileklerindedir. Pardösüye göre kap modelleri daha farklı çizgilere sahiptir ve farklı modellerde üretilmektedir. Yine kap modelleri pardösülere göre daha hafif ve ince kumaşlardan yapılmaktadır. Pardösüler daha genişken, kap modelleri daha dardır. Hatta tesettürlü kadınlar kap satın alırken vücut hatlarının belli olmaması için bir beden büyük model almaktadırlar.

 

 Kadınların Tercihi

 

En çok tercih edilen tesettür kap modelleri genellikle belden büzgülü, verev kesimli, kemerli, kulplu ya da düz kesim modellerdir. Yaz aylarında ise güneş ışınlarını üzerine çekmeyen açık renklerde kaplar kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Neredeyse yaz, kış moda olan kap modelleri tercih edilirken daha çok, kahverengi, bej, krem rengi, bordo ve haki yeşili renkler kullanılmaktadır. Yine yaz aylarında ise beyaz, açık mavi, krem rengi, bej ve pudra tonları tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilir.

 

Kaplar kolay buruşmaz, kolay yıkanabilir ve makineye atılabilir. Leke tutmadığı ve temizlenmesi kolay olduğu için de tercih edilmektedir. Kaplar her bedene ve her tarza uygun, zarif görünümü sayesinde giyen kişinin şıklığına şıklık katmaktadır. İster işe giderken ister okula isterse günlük gezmelerinde hatta özel günlerde rahatlıkla kullanılabilir. Kaplar genellikle pantolon, tayt ve kot pantolonların üzerine giyilmekte ve böylece vücut hatlarını saklamaktadır. Bütçeye de uygun olmasının yanı sıra, tesettür kap; tercihe göre düğmeli, çıtçıtlı ya da fermuarlı modellerde de üretilmektedir.

 

Bir cevap yazın