Tesettür Giyimde Kap Tarzları

 

     C.M.N        Kap nedir? 7’den 77’ye tesettür giyiminde artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu sebeple arz talep meselesi nedeniyle de, tesettür giyiminde de yenilikçi fikirler ortaya çıkmış, klasik ve ağır tesettür giyim havasından biraz da olsa dışa çıkılmıştır. Kap; tesettürlü bayanların giysilerinin üstüne pardesüye alternatif olarak giydikleri, ince bir kumaştan üretilen, diz altında rahat ve günlük giyimde daha çok tercih edilen bir dış giyim ürünüdür.

 

Özellikle de genç tesettürlü bayanların daha çok tercih ettiği bu giysi, göze alışılagelmişin aksine, tesettürlü bayanların dışarıda giydikleri her daim klasik ve ağır görünen pardesülere göre daha hafif ve spor, dolayısıyla çoğunlukla günlük giyim için daha çok tercih edilmektedir. Tesettürlü bayan, giysi seçiminde hiç sıkıntı çekmeden, giymek istediği kıyafetlerinin üstüne kap giyebilir. Aslında, tesettür giyim deyince akla ilk gelenlerden birisidir kap modelleri. Ancak pek çok kişi kap ile pardesü arasındaki farkı anlamaz.

 

Zaten görünüşte de birbirlerinden çok farklı değildirler. Pardesü, genelde ayak bileklerine kadar uzun olur ve kumaşı da kalın ve ağırdır. Pardesünün aksine kaplar diz altına kadardır ve kumaşları hafif ve incedir. Özellikle de genç bayanlar arasında daha sık tercih edilirler. Hareket etme özgürlüğü daha fazladır ve hafif kumaşı sayesinde üstünüzde ağırlığını hissetmezsiniz. Kumaş, deri, yün ve keçe gibi materyallerden üretilebilir.

 

Tesettür kullanımının artması, moda teknolojisinin gelişmesi ile tesettür giyime yönelik pek çok yenilik de beraberinde geldi. Tesettürlü hanımların günlük hayatlarının vazgeçilmezi olan kaplar. Her çeşit renkleri, geniş desen yelpazesi ve birbirinden farklı kumaş çeşitleriyle size kap alanında neredeyse sınırsız bir imkân sunuyor.

 

Kap seçimlerinizde, bebe yaka, puantiyeli ya da desenli bir kap seçerek şıklığınızı vurgulayabilir ve ya fermuarlı ya da kapüşonlu kombinler ile salaş ve rahat bir kombin oluşturabileceğiniz gibi, deri parçalı modeller seçerek sıra dışı ve bir o kadar elegant bir şıklık sergileyebilirsiniz. Kapitone, kemerli ve çift düğmeli, geniş şal yaka, çift taraflı, bisiklet ve dik yaka modellerle de kombinlerinize dilediğiniz etkiyi hakim kılabilirsiniz. Ayakkabılarınız ve şalınızla uyumlu tonlardan seçeceğiniz kaplarla, birbirinden zarif ve şık kombinler yapabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın