Tesettür Giyimde Kap Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Tesettürün yaygın olduğu bir dönemde en çok kullanılan dış giyim ürünlerinden biri de bone. Şapkalık tesettür sayısının artması nedeniyle son dönemde şapka ürünlerine yoğun ilgi ve ilgi olmuştur. Kepler, ince kumaşlardan yapılmış, diz altı ince yazlık dış giyim ürünleridir. Kapların birçok rengi ve çeşidi vardır. Kaplar düğme veya fermuarlı olarak tasarlanmıştır. Tesettür giyimine önem verenlerin gardıroplarında olması gereken üç tesettür ürününden biri zaten dış giyim ürünleridir. Kupa ile kaban arasındaki fark tesettürden ayak bileklerine kadar uzanan uzun dış giyim ürünleridir. Ek olarak, yaz veya kış için iki model üst modeli vardır.

Sadece yaz aylarında ince giysiler üzerine ince kumaşlar olarak tasarlanmıştır. Ayrıca kapların modelleri pardösü giyiminden farklı hat ve modellere sahiptir. Genellikle üst ve tunik karışımı olarak tasarlanırken, aynı zamanda farklı modeller uzun elbiselere benzeyen süslü modeller olarak tasarlanır. Bunlar pantolon ve kot pantolonla birlikte daha zarif görünüyor. Yazın giyilebilen ve sıcak yaz günlerine uyum sağlayan canlı renklerden oluşmaktadır. Bazı insanlar kap ve pardösü arasındaki farkı anlayamaz. Çünkü dikkat edene kadar hiçbiri birbirine benzemez.

https://www.modaselvim.com/kap-kaban

Tesettür Kap Ve Pardösü Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Kap, diğer tesettür giysilere göre daha yeni bir model olduğu için genellikle pardösü karıştırılır. Aralarındaki en belirgin fark boylarıdır. Kap modellerinin uzunluğu diz altında biterken, montlar topuklara kadar uzanabilmektedir. Kap bir elbise gibi ya da bir elbiseyi tamamlayıcı olarak daha çağdaş ve şık tarzlarda üretilirken, pardösü biraz daha muhafazakar. Kaplar ılık, sıcak ve güneşli günlerde giyildiği için daha parlak renklerde ve daha ince üretilmektedir. Pardösüler ise ince ve canlı renkler olabilirken genellikle koyu ve kalın tercih edilir.

Kap Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tüm giysilerde kullanılan tesettür dış giyim kap satın alınıyorken dikkat edilmesi gereken çok nokta yoktur. Önünüzde duran uzun diz boyu dış giyim ürünlerini şapka gibi düşünmeyin. Çünkü bazen ince dizler için yazlık pardösüler de vardır. Bir kap satın alırken, bir kişinin vücuduna uygun ambalaj ürünlerini dikkate almak önemlidir. Başka bir deyişle, ne çok bol ne de çok dar ürünler satın alınmamalıdır.

Kişinin beden numarasına bakılmaksızın, denenen kapın beden numarasına uymalıdır. Bazen dar kesimler olabiliyor bu yüzden vücut numarasına hile yapılarak kep çıkarılırsa kişinin vücuduna uymayabilir. Bu sebeple kapı satın alırken şasi numarasından sonra takılmalıdır. Dikiş hatalarına bakmak da çok önemlidir. Bazen dikiş hatası kapları giyildiğinde çok hoş bir görüntü ortaya çıkarmamaktadır.

Çoğu insan tesettür kapları satın alınırken pardösü ile karıştırılmaktadır Bunun için tesettür kaplar ile pardösü arasındaki farkları inceleyebiliriz.

 

Bir cevap yazın