Tesettür Giyimde Kap Nedir?

 

Y.G.S           Tesettür giyimin yaygın olduğu dönemler de ne çok kullanılan dış giyim ürünlerinden birisi de kap. Kap tesettür giyimin artması nedeniyle son zamanlarda kap giyim ürünlerine de büyük bir ilgi ve alaka da artar oldu. Kap diz altına kadar olan ve ince kumaşlardan üretilen ince yazlık dış giyim ürünleridir. Kapların birden renkleri de çeşitleri de bulunmaktadır. Kaplar düğmeli veya fermuarlı olarak tasarlanmaktadır.

 

Tesettür giyime önem verenlerin dolaplarında olması gereken ü tesettür ürünlerinden birsi de zaten kap dış giyim ürünleridir. Kapların pardesülerden farkı pardesüler ayak bileklerine kadar uzun tesettür dış giyim ürünleridir. Ayrıca pardesülerin yazlık veya kışlık olarak iki tane modelleri bulunmaktadır. Kaplar ise sadece yazın ince kıyafetlerin üzerine ince kumaşlardan olarak tasarlanmaktadır. Ayrıca kap modelleri pardesülere göre daha farklı çizgilere ve modellere sahiptir. Genellikle pardesü ve tuniklerin karışımından fikir edinilerek tasarlanabilen aynı zamanda farklı modelleri itibari ile uzun elbiseleri andıran süslü modeller olarak tasarlanmaktadır.

 

Kaplar çoğunlukla pantolon ve Jeanlarla giyildiğinde daha şık bir görünüm sergilemektedir. Yazın giyilebileceği için sıcak yaz günlerine uyum sağlayan canlı renklerden oluşmaktadır. Bazı insanlar kap ile pardesüleri birbirinden ayırt edememektedir. Çünkü dikkat edilmediği sürece ikisi de birbirine benzememektedir.

 

 Kap alırken nelere dikkat edilmelidir?

 

Her giyimde olduğu tesettür dış giyim ürünlerinden olan kap alırken de dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmamaktadır. Her önünüze gelen diz altına kadar uzun dış giyim ürünleri kap olarak zannedilmesin. Çünkü bazen ince diz altına kadar yazlık pardesü modelleri de bulunmaktadır. Kap alırken dikkat edilmesi gereken kişini bedenine tam uygun olan kap ürünler alınmalıdır.

 

Yani ne çok bol, ne de çok dar ürünler alınmalıdır. Kişinin beden numarası kaç ise kap da beden numarasına uygun olması gerekmektedir Kapı alırken kesimine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Bazen dar kesimler olabilir bu yüzden beden numarasın aldanarak kap alınması durumunda kişinin vücuduna tam gelmeyebilir. U sebeple beden numarasından sonra kapı alırken giyilerek bakılması gerekmektedir. Dikim hatalarına da bakmak oldukça önemlidir. Bazen dikim hatalarına kalmış kaplar giyildiğinde pek hoş görüntü sergilemez.

 

Bir cevap yazın