Tesettür Giyimde Fonksiyonel Tasarım Nedir?

 

Tesettür giyim alternatifleri içinde fonksiyonel tasarım, kombin unsurlarının birçok şekilde giyim amacına göre giyilebilmesidir. Bu tasarımlara baktığımızda öne çıkan başlıkları şu şekilde ele alabiliriz? 

 

Tesettür Giyimde Günlük Giyim – Ofis Giyim Fonksiyonel Kombinleri

 

           Tesettür giyim tasarımlarının fonksiyonel tasarımlarının başında gelen en önemli tasarım kombine iş hayatı ve günlük hayat için kullanılabilen fonksiyonel kombinler indir. Bu kombinlerde ferace, tunik ve pardösü gibi modelleri kullanılabilirken pantolon ve ayakkabı tercihleri de özel şekilde seçilerek hem ofis hem de iş hayatına göre ortak tasarımlar elde edilebilir. Bu modellere baktığımızda ilk olarak tesettür elbisenin özel kombinlerini görüyoruz.

 

Örnek olarak lazer kesim elbise hem yeşil hem de günlük giyim için fonksiyonel tasarım özelliği gösterirken bu modele ek olarak trapez detay kemerli elbise modeli de hem iş hem de günlük hayatta kullanılabilen işlevsel bir tesettür giyim kombinidir. Bu kombinlerde eşarp alternatifi olarak yine klasik tasarımlı tercihler kullanılarak fonksiyonel tasarımlara ekleme yapılırken çanta ve ayakkabı tercihleri de benzer şekilde ortak tasarımda tercihler yapılarak işlevsel tesettür giyim kombinleri oluşturulabilir.

 

İlk Bahar Yaz ve Sonbahar Kış Tesettür Giyim Tasarımlar

 

Tesettür giyim tasarımları mevsimsel olarak da fonksiyonel tasarımlar oluşturuluyor. İlkbahar ve yaz aylarında giyilebilen ortak tasarımlar varken bunun yanında sonbahar kış için de tasarlanmış özel modellerle fonksiyonel tesettür giyim tasarımları oluşturuluyor. İlkbahar yaz dönemi için işlevsel tasarımlar arasında bulunan kolları nakışlı elbise tunik modeli hem yaz hem de ilkbahar döneminde giyilebilirken bu modelin pudra, mint yeşili ve bebek mavisi renkleri ile renk tercihleri de oluşturuluyor. Bir diğer tercih olan omuzları nervülü volan kol elbise modeli de yine hem yaz hem de ilkbahar döneminde giyilebilen özel bir tesettür giyim tercihidir.

 

Bu modellerin yanında sonbahar kış dönemi ortak tasarım olan kuş gözü detaylı elbise modelleri sonbahar kış tasarımı olarak giyilebilen bir modelken bu modele benzer şekilde omuz apoletli incili elbise modeli de sonbahar ve kış döneminde giyilebilen fonksiyonel tesettür giyim tercihleri arasında bulunuyor. Bu modeller tasarımlarına göre ayakkabı ve eşarp ile kombinleme yapılırken kıyafetin rengine göre de çanta seçilerek ideal bir tesettür giyim kombini oluşturulabiliyor.

 

 

Bir cevap yazın