Tesettür Giyimde Ferace Tercih Etme Nedenleri

feraceGünümüzde tesettürlü hanımlar için kıyafet seçenekleri genişlemiştir. Birçok farklı markaya ait yeni modellerle beraber tercih edilebilir ürünler çoğalmıştır. Ferace giysisi de bu kapsama girmektedir. Özellikle kolay kullanımı sayesinde tercih edilen bir kıyafettir. Tesettürlü hanımların giysilerinde dikkate ettiği bazı olgular vardır. Kıyafetin genişliği ve darlığı, rengi, uzunluğu ve kısalığı gibi özellikler önem arz etmektedir. Ferace de bu nitelikleri karşılamaktadır. Geniş olmaları, boydan aşağı uzunlukta olmaları ve genellikle siyah tercih edilmeleri nedeniyle hanımlar tercihleri bu yönde gerçekleşmektedir.

 

Feracelerin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Yaz aylarında ve kış aylarında kullanılan kıyafetin kumaşlarına dikkat edilmesi gereklidir. Yaz aylarında daha ince bir kumaş kullanılması hanımların rahatlığı için önemlidir. Kış aylarında ise üşümemek için daha kalın kumaşlardan yapılan modelleri kullananlar için kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca yazları siyah renk feracelerden uzak durulması daha iyi olabilmektedir. Bunun nedeni ise siyahın güneşi çekmesi ve hissedilen sıcaklığın artması sonucu ter oluşumudur.

 

Daha konforlu bir kullanım için dikkat edilmesi gereken hususlar arasında buna dikkat edilmesi gerekmektedir. Ürünlerin kumaşı da bir o kadar mühimdir. Genellikle polyester kumaşından elde edilen modeller pamuk kumaştan oluşan feracelere göre daha sık görülmektedir. Polyesterden oluşan kumaş daha ucuz ve uygun olması böyle bir yönelime neden olmaktadır. Tesettürlü hanımların feracelere yönelmesinde birçok sebep bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı şöyledir:

 

 Rahat Kullanım Sağlamaları

 

Feracelerin diğer tesettür kıyafetlere göre daha rahat bir kullanımları vardır. Kumaşlarının hafif olmaları ayrı bir konfor sağlamaktadır. Bu durumda hanımların yönelimini feracelere kaydırmaktadır. Gün içinde yoğun hanımların ne giyinmeliyim gibi düşüncelerden uzaklaşarak rahatlıkça tercih edebilmeleri bu tür kıyafetlerin rahatlığını kanıtlar niteliktedir. Dış giyimde kıyafetin genişliğine dikkat eden hanımların bir numaralı tercihleri bu yöndedir.

 

 Kolay Kombin Edilmeleri

 

Tesettür kıyafetlerin diğer kıyafetlere nazaran kombin edilmeleri daha zordur. Fakat feracelerin tek renk olmaları ve genellikle siyahtan oluşmaları kolaylıkla kombin oluşturulmasını sağlamaktadır. Kombinlerde modern bir görünüm elde etmek de mümkündür. Ayakkabı, çanta ve başörtü ile rahatlıkla bütünleşmektedir. Feracelerin şık duruşu da bu durumu pekiştirmektedir. Bu da hanımları feracelerin rahatlığına bırakmaktadır.

 

Bir cevap yazın