Tesettür Giyimde Ferace Şıklığı

Geçmişten günümüze model ve alternatif bakımından oldukça gelişen tesettür giyimin vazgeçilmez unsurlarından biri de feracedir. Rahatlık, şıklık gibi pek çok avantaj sağlaması ile de tesettür giyim tercih eden kadınlar için oldukça elverişli ve tercih edilir bir giyim parçası haline gelmiştir.

Ferace Nedir?

Sanılanın aksine ferace aslında günümüzün gelişen moda dünyasının bir ürünü değildir. Hatta feracenin tarihi Osmanlı Devleti’ne kadar dayanmaktadır. O dönem içerisinde Anadolu’da yaşamakta olan kadınların, sokağa çıkarlarken giydikleri bir üstlük olarak değerlendirilen ferace, genellikle oldukça geniş, siyah, uzun kollu ve yakasız üstlüklerdir. Günümüzde ise pek çok avantajı nedeni ile tercih edilen feraceler oldukça geniş bir model skalasına sahiptir.

Günümüzde Ferace Çeşitleri

Gelişen moda dünyasına endeksli olarak geçmişten bu güne ferace modelleri de oldukça çeşitlenmiştir. Eskiden yalnızca siyah, bol ve uzun kollu bir giyim ürünüyken günümüzde farklı renk, model ve alternatiflerle kadınların beğenisine sunulmuştur. Yazlık, kışlık, hac ve kutsal ziyaretler için ayrı ayrı model ve seçenek sunan ferace çeşitleri oldukça sık tercih edilmektedir. Ayrıca ön kısmı düğmeli ya da fermuarlı tercih edilebilmekte, farklı renk seçenekleri, cepli / cepsiz, kapüşonlu tarzlar ile her zevke ve beğeniye uygun modeller sunabilmektedir.

Ferace Rahatlığı

Tesettür giyimde hem hatları kesinlikle belli etmemesi hem rahat ve şık alternatiflerinin oluşu ile sıklıkla tercih edilmektedir. Önceki zamanlarda daha çok orta yaş ve üzeri kadınlar için belirli renk ve modeller üretilirken, artık daha genç nesil için de farklı tasarımlar üretilmektedir. Genç kuşak da rahatlığı, konforu ve şıklığı ile giyim tarzına dahil etmiş durumdadır. Özellikle daha spor modelleri tercih ederek günlük hayat koşuşturması içerisinde maksimum konfor elde edebilmek için oldukça iyi bir seçenek haline gelen feraceler dökümlü kumaşlara sahip olması ile diğer ferace modellerinde çok daha konforlu bir tarz sunmaktadır.

Tarihi oldukça eskiye dayanan feraceler, günümüzde şıklık, konfor, rahatlık gibi bahsettiğimiz pek çok farklı nedenden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Tercihe göre süsleme, farklı modeller de dahil edilebilen feraceler moda sektöründe de yerini almış tesettür giyim parçalarındandır.

 

Bir cevap yazın