Tesettür Giyimde Etnik Modeller

 

C.M.N - Göğüs ve Omuzu Dantel Detay Elbise AYS2118 Laci (1)Tesettürde giyim tarzı oluşturmak için tercih edilebilecek desenler içinde mistik bir atmosfer yaratan etnik desenli modeller de yer almakta. Son yıllarda kültürel etkileşimler ile tesettür giyimde etnik desenlerin kullanımı yaygınlaştı. Hanımların desenli giyime olan bu büyük ilgisi tasarımcıları da harekete geçirdi. Artık etnik desenler ile renklendirilmiş ve çeşitlendirilmiş olan çok fazla miktarda kıyafet bulabilirsiniz. Oldukça estetik bir duruş sergilemeyi sağlayan bu tasarımlar aynı zamanda basit kombinlenebilme özelliğine de sahip.

 

Gömlekler ve Eteklerde Etnik Desen Kombinleri

 

Mitolojik ve kültürel desenler en çok gömleklerde ya da hırkalarda kullanılıyor. Etnik desenli bir gömlek ile kombinde en çok ilgi çeken bölüm gömlek olacak. Giyiminizde odağı dağıtmamak için etnik gömlek ile düz bir pantolon ya da bir etek giymelisiniz. Olabildiğince yalın bir kesime sahip olmalı. Bu sayede hareketli bir görüntü de elde etmiş olacaksınız. Eteklerde ise etnik desenler genellik ile kahverengi ya da krem rengi ve de beyaz renklerden oluşmakta. Nadiren mat kırmızı ve kiremit rengi de bu etek desenlerini taçlandırıyor. Eteğinizin üzerine bu tür renklerde bir tesettür kıyafet giyebilirsiniz. Desene hakim olan temel renk hangisi ise eteğinizin üzerine giyeceğiniz kıyafet de aynı tür renkte olmalı. Bu sayede görünümde yumuşak bir renk geçişi sağlanır, güzel ve estetik bir duruş sergilersiniz.

 

Etnik Desenlere Kombin Yapmada Diğer Başlıca Tüyolar

 

Eğer tesettürde etnik desen tercihinizi tunik olarak yaptı iseniz kıyafet kombin seçiminizde biraz daha dikkatli olmalısınız. Hem altta giydiğiniz etek veya pantolon, hem de seçilen eşarp sade ve hareketli olmayan parçalar olmalıdır. Bunun sebebi ise tunikler vücudun büyük bir bölümünü kaplar ve desenleri de oldukça fazla ön plana çıkar. Sade parçalar ile ya da iddialı olmayan renkler ile tunikte olan desenleri ortaya çıkarmanız gerekiyor. Püsküllü olan şalları tercih edebilirsiniz fakat şal üzerinde desen bulunmamasına özen gösterilmelidir. Kıyafetinizi altın renginde ya da gold işlemeler ile süslenmiş etnik bir ceket kullanarak da destekleyebilirsiniz. Bu anlamda, özetle seçtiğiniz hiç bir parça etnik olan kıyafetiniz ile rekabet etmemeli.

 

Bir cevap yazın