Tesettür Giyimde En Çok Yapılan Hatalar Nelerdir?

tesettür giyimTesettürlü bayanlar için doğru şekilde giyinmek, düşündürücü ve zordur. Bunun nedeni ise, kıyafetlerin uzun, büyük ve salaş olmasıdır. Büyük parçaları doğru şekilde bir araya getirerek doğru kombini yapmakta fazlası ile zor bir iştir. Bu sebep ile de yapılan hatalar fazladır. Tesettür giyim de en çok yapılan hatalar, kesim hatalarıdır. Birçok bayan kesime dikkat etmez.

 

Fakat kesimler kıyafetler de büyük önem taşır. A kesim bir pantolon ya da eteğin üzerine düz kesim bir kıyafetin kullanılması doğru değildir. Bunun yanı sıra türbanların kullanımında da yapılan hatalar vardır. Türbanlar, kullanılan kıyafetin rengine uygun olduğu kadar, kumaş yapısına da uygun olmalıdır. Yapılan bir diğer hata ise, dış giyim ürünlerinin kısa tercih edilmesidir. Dış giyim ürünlerinin altından görünen kıyafetler, karmaşık bir görüntüye neden olmaktadır. Son olarak da eşarpların bombelerinin abartısı da en çok görünün hatalardandır. Bombeler mümkün olduğunca düşük olmalıdır.

 

 Tesettür Giyim İçin Doğru Alışveriş Kaynakları!

 

Tesettürlü bayanlar için alışveriş yapmak zor ve zahmetlidir. Eşarpların olması kıyafetlerin denenmesinde büyük sorun yaşatır. Aynı zamanda tesettür giyim ile eşarplar bir bütündür. Alınacak olan kıyafetlerin denendiğinde nasıl durduğu karar vermek için eşarp denemesi de yapılmalıdır. Fakat bunu her kıyafet için yapmak mümkün değildir. Çok yorucu ve uzun süren bir alışveriş olacaktır. Bu neden ile sanal satışa açık olan firmaların tercih edilmesi her açıdan avantajlı olacaktır. Sanal satış yapan firmalar, sayfa görselleri için canlı mankenler üzerinde kombin yaparak çekimler yapar. Bu da alınacak kıyafetin bütün olarak nasıl göründüğü konusunda fikir sahibi olmanıza yardımcı olur. Kıyafetleri denemek gibi de zahmetli bir işi ortadan kaldırmış olursunuz. Bu sebepler ile sanal yoldan alışveriş yapmak çok daha mantıklı olacaktır.

 

 Tesettür Kıyafetleri İle Türban Uyumu Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür giyim ile türban uyumu renk ve kumaş yapısından ibarettir. Kumaş yapısının ne olduğu, modelinin nasıl olması gerektiği hakkında yol gösterici olacaktır. Eşarplar ile kombin yapar iken, renk konusunda gösterilen hassasiyet, kumaş yapısında da mutlaka gösterilmelidir. Bu şekilde baştan aşağıya tam ve doğru bir kombin yapılmış olacaktır.

 

Bir cevap yazın