Tesettür Giyimde Elbise Ve Eşarp Seçimi

tesettürTesettür giyinmek isteyenler veya bu tür kıyafetleri yaşam tarzı olarak seçenlerin tercih ettiği giyim modellerinde epeyce hareketlilik yaşanmaktadır. Bayanların ve özellikle de genç kızların yeni moda ve trend olarak giydikleri kapalı giysi adı verilen tesettür giyim konusunda moda ve tarzlarda yenilikler görülmektedir. Mağazalardan, internet alışveriş sitelerinden, moda dergilerinden, kataloglarda görülen tesettür giyim modellerinde çok fazla ürün çeşidi bulunmaktadır.

 

Tesettür giyim tarzına günümüzde büyük bir önem verilmekte olup, duyulan büyük ilgi sebebiyle online alışveriş sitesi olarak pek çok marka ve modellerde değişik ürünler yer almaktadır.

 

 Tesettür Giyimde Model Bulmak

 

Bilindiği kadarıyla bayanlar aldıkları kıyafetlerde seçim yapmakta ve o kıyafetleri kombin etmede epeyce zorlanırlar. Çünkü her bayan aldığı kıyafet ile vücut tipinin uyum sağlamasını, bunun sonucunda da şık ve tarz olmak isterler. Bu şekilde de hem stillerini ortaya koyarak zarif ve alımlı olurlar, hem de giydikleri kıyafetin şıklığını, marka ve modelini ortaya sunarlar. Bu nedenle kıyafet alırken çok zorluk çektikleri söylenmektedir. Rahat ve günün modası ürünlere ulaşmak için online satış siteleri arasında yer alan modaselvim.com adresi incelenebilir.

 

 Tesettür Giyimde Eşarp Kullanımı

 

Günümüzde tesettür giyim konusuna duyulan ilgi nedeniyle çeşitlilikler artmaktadır. Ancak tesettür giyimin olmazsa olmazlarında biri kıyafetleri tamamlayıcı olan başörtüsüdür. Başörtüsü çeşitleri eşarp, şal gibi değişik parçalardan oluşmaktadır. Bütün tesettür giyim modellerinin başörtüsü tamamlaması gerekmektedir. Giyim tarzı olarak da tesettür elbise, abiye, tunik, farece hatta gelinlik ve iş elbisesi gibi pek çok kıyafet çeşidi önem kazanmıştır.

 

 Tesettür Giyimde Uzun Elbiselerin Kullanımı

 

Bayanlar normal günlük olarak tunik ve pantolondan oluşan kombinleri seçerler. Düğün, nişan, kına, bayram gibi özel gecelerde ise tesettür abiye ya da uzun elbise modellerini tercih ederler. Diğer günlerde ise uzun etek gömlek veya bluzdan oluşan kombinleri tercih ederler. Başörtüsünde şalı tercih etmektedirler. Abiye ve etek bluz veya etek gömlekten oluşan kombinlerde birbirinden değişik ve şık eşarp modellerini tercih etmektedirler.

 

Yapılan kombinlerin şıklığını ve gösterişini artırmak adına değişik aksesuarlar eklenmiştir. Abiyelerde genelde gösterişli şık taşlar tasarlanarak estetik güzellik ortaya çıkmıştır. Tuniklerin kimilerinde bel kısmında kemer ya da yaka kısmında çeşitli modeller bulunmaktadır.

 

Bir cevap yazın