Tesettür Giyimde Elbise Şıklığı

Tesettürlü kadınların da şıklığı yakalayabileceği günümüzdeki tasarımlardan anlaşılmaktadır. Tasarımlar her giyim tarzındaki tesettürlü kadınlar için çeşitlilik sağlamaktadır. Günlük hayatta giyilecek kıyafetten davette giyilecek kıyafetlere kadar her türlü kombin oluşturulabilir.

 Tesettürde Elbise Seçimi

 tesettür giyiminde en çok tercih edilen parçalar arasında elbiseler yer almaktadır. Şıklığı yakalamak isteyenler hem modaya uygun hem bedenlerine uygun kıyafetleri tercih ederler.

 Vücut yapısına göre seçilen kıyafetler, zevke göre tercih edilen renkler, çizgiler tesettür giyimin ana unsurları arasında yer alır.

 Elbiseler genellikle belden kemerlidir. Vücut yapınıza ya da zevkinize göre kemerin büyüklüğüne küçüklüğüne, rengine karar verebilirsiniz. boyunuzun uzunluğuna göre dikey ya da yatay çizgili elbiseler tercih edebilirsiniz. Elbiseler uzun kolluysa kareli ya da puantiyeli modeller şık olabilir. Bunun yanında yarım kol elbiselerin içine ince triko kazak giyilerek de kombin yapılabilir. Bu modellerde daha düz ya da daha sade desenli modeller tercih edilebilir. İkili kombinlerde renk uyumu ya da zıt renklerin kullanılması tercihe kalmıştır.

 Tesettür elbise modellerinde soft renkler ya da toprak tonları en çok tercih edilen renk gruplarıdır. Bazı kesimlerde kiremit rengi de tercih edilebilir.

 Tesettür Giyimde Tunikler

 tesettür giyimde normal kesim elbiseler vardır. Bunun yanında tunikler de tercih edilmektedir.

 Tunikler hem spor şıklığı açısından hem de rahatlık açısından en çok tercih edilen kıyafetler arasında yer almaktadır. Tunikler genellikle gömlek tarzıjı yansıtsa da davet, okul, iş gibi durumlarda da kullanılabilecek tunikler vardır. Hatta bazı tunikler kesimleri gereği elbiseyi bile andırabilir.

 tunikler de elbiseler gibi genellikle kemerle kombin yapılır. Elbiselerde V yaka şık olabiliyorken tuniklerde bisiklet yaka ya da hakim yakalı modeller daha çok tercih edilmektedir.

 Tesettür Giyimde Pantolonlu Kombinler

 Tesettür giyimde sadece elbise giyilecek diye bir zorunluluk yoktur. Pantolon da çok tercih edilen bir kıyafet türüdür. Üzerine uzun tunik ya da triko uzun kazak seçilerek pantolon kullanılabilir. Kot pantolon ya da kumaş pantolon konsepte göre tercih edilir. Bunun yanında taytlar da kombinlere dahil olabilmektedir. Klasik takım tarzı iş kadını stilini de yansıtmak mümkündür. Uzun bir ceket tercih edilerek kumaş pantolonlu gömlekli kombin yapılabilmektedir.

 

Bir cevap yazın