Tesettür Giyimde Doğal Ve Sade Kıyafetler Seçilmelidir

tesettürKıyafet seçimi kadınlar için de erkekler için de çok önemlidir. Bunun sebebi kıyafetler bir tarz oluşturma açısından kişinin kişiliğini yansıtan en önemli kişisel etkenlerden biridir. Kadınlar için elbiseler ile bütünlük sağlamak ne kadar önemli ise erkekler için de kombinleri meydana getirmek kişisel stilin ortaya koyulabilmesi ve uyumu giyinilebilmesi adına çok önemlidir. Bu sebeple de bazı unsurlara dikkat etmek gerekmektedir. Bunun için de uyumlu giyinmek adına bazı püf noktalar bulunmaktadır.

 

 Tesettür Giyim Sınırları Aşılmamalıdır

 

İyi ve güzel giyinmek için uyumlu parçalar bir araya getirilmelidir. Fakat her uyumlu parça birbiri ile çok güzel bir görüntü de oluşturmayabilir. Fazla geldiğinde bu parçalar hep beraber kullanılmamalıdır. Örneğin alt ile üst olarak kombinlenen, birbiri ile de gayet uyumlu olan kıyafetler olabilir. Bu uyumu bir başka uyumlu parça ile taçlandırılmaya çalışıldığı zaman istenilen sonuç hüsran olabilir. O zaman ortaya daha karmaşık ve göze hoş gelmeyen bir sıkıntı çıkabilir. Dolayısıyla eğer bir tesettür kıyafet kombininde kullanılacak parçalar uyumlu ve tesettür giyim tarzına yakışmalıdır.

 

 Kombinlerde Doğal Tonlar Kullanmaya Dikkat Edin

 

Kıyafetleriniz ve bunları tamamlayan aksesuarlarınız ile ilgili bir kombin yaptıysanız, bu kombinin genel anlamda doğal renk tonlarından oluşup oluşmadığına dikkat edin. Baştan aşağı tamamen düz ya da baştan aşağı tamamen desenli ve karışık görünen kıyafetler gözü yorabilir. Bu sebeple natürel tonları tercih etmek sizi daha güzel ve zarif gösterir, hem de tesettür kıyafetlerinizin fazla göz batmamasını sağlar.

 

 Aksesuar Konusunda Dikkatli Olunmalıdır

 

Kıyafetler genel olarak ana parçalar yanında aksesuarlar ile tamamlanır. Aksesuarlar görselliği ortaya koymakta ve güzelliği meydana getirmektedir. Fakat bütünlüğü sağlayacak olan detaydır yani bu bütünlük de aksesuarlardan geçmektedir. Özellikle tesettür giyimde aksesuar seçiminde abartıdan uzak durulmalıdır. Abartılı tercihlerde bulunmamak şıklık açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda eğer stilinizi oluştururken çarpıcı bir görüntü ortaya çıkarmak istiyorsanız kıyafetlerinize, genel görüntünüze ve aksesuarların uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir.

 

 İyi Giyinmek Konusunda Emek Verilmelidir

 

Uyumlu giyinmek emek gerektirmektedir. Sade ve tek renk kıyafetleri kombinlemek emeksiz bir iştir. Ancak önemli olan karışık ya da çok desenli kıyafet seçiminde kombin oluşturmaktır. Kombinlerinizde uyumlu giyinmek ne giyerseniz giyin sizi çok hoş gösterecektir.

 

Bir cevap yazın