Tesettür Giyimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hanımlar kombin yaparken pek çok önemli detaylara dikkat etmektedir. Bu detaylara önem verilmesi doğru kombinler ortaya çıkarmak için gereklidir. Tesettür giyim parçaları her sezon farklı tarzlarda vitrinlerde çıkarılmaktadır. Bu tarz kıyafetleri yalnızca moda olduğu için giyinmek doğru bir seçim olmayacaktır.

 

           Tesettür kombin yaparken dikkat edilmesi gerekilen ilk detay ise size yakışan parçaları seçmeniz ve o parçalara uygun şekilde kombin yapmanızdır. Tesettür parçaları seçerken genellikle bir beden büyük ürünlerin seçilmesi tercih bakımından doğrudur. Fakat kendi bedeninizden birkaç beden büyük ya da küçük parçaları seçmek kombin yaparken sıkıntı yaratacaktır. Kilonuza ve boyunuza uygun parçaları seçerek rahatlıkla kombin yapabilirsiniz.

 

Kıyafet seçimlerinde detaylar oldukça önemlidir. Özellikle bazı detaylar kombinin akışını belirlemektedir. Örneğin Jean pantolonunuzun paçasında bulunan inci detayları ile üzerinize payet kumaştan dikilmiş bir tuniği kombinlemek yanlış bir görüntüye neden olacaktır. Bundan dolayı seçtiğiniz parçalarda bulunan detayları ön plana çıkarmak için diğer parçaları sade bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Örneğin yaka detayında tüy bulunan kazağınızın altına düz siyah boru paça ya da havuç paça kumaş pantolon tercih edebilirsiniz. Altına aynı pantolonunuzun renginde spor ya da şık bir ayakkabı giyebilirsiniz. Yalnızca kazağınızı ön plana çıkarmak için eşarp ya da şal seçimini de pantolon ve ayakkabınızın renginde kullanabilirsiniz. Böylelikle yalnızca kazağınız ön plana çıkarak doğru bir görüntüye sahip olmanızı sağlayacaktır.

 

 Tesettür Giyimde Kombin Nasıl Yapılmalıdır?

 

Kombin yaparken, parçaların birbirleri ile arasında uyum olması oldukça önemlidir. Bu uyum doğru tonlarda renklerin uyumu ile başlamaktadır. Aynı tonlarda seçeceğiniz parçaları birbirleri ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Kombin yaparken genellikle ayakkabı ve çanta aynı model ve renklerde kullanılmaktadır. Bundan dolayı diğer parçalarınızda farklı detaylara özen gösterebilirsiniz. Aksesuar kullanarak parçalarınıza hareket katabilir daha farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kombin yaparken şal ve eşarp seçimi de önemli detaylar arasına girmektedir. Şalınızı ya da eşarbınızı seçerken kıyafetinizin içerisinde bulunan renklerden seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda desenli eşarp kullanırken kombininizde sade parçalar tercih ederek daha doğru bir görüntü yakalayabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın