Tesettür Giyimde Bunlara Dikkat Edin

Bütün kadınlar güzeldir ve hepsi şık olmayı hak ederler. Toplum içerisinde tesettür giyimi tercih eden kadınların çoğunun şık olma konusunda zorluk yaşadığı görülür. Bu zorluğun nedeni de tesettür giyim ile ilgili modanın daha yeni yeni gelişmeye başlamasıdır. Geçmişte tek parça, çoğu koyu renkli modeller, sade bir standart bir görüntüye neden olurken, günümüzde bu tamamen değişti. Modacıların tesettür modası ile ilgili yaptığı çalışmalar tasarım seçeneklerini genişletirken, tesettür tercihi olan bayanların da işi kolaylaştı.

Fiziğe Göre Seçim Şart

 

Tesettür giyim konusunda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri kıyafetlerin seçimidir. Tabi bunun için kişinin kendi fiziksel özelliklerini iyi bilmesi gerekir. Boy, kilo, vücut ölçülerine göre doğru tercihler yapıldığında, sonuç istenildiği gibi olabilir. Burada göz ardı edilmemesi gereken ilk kural bir kişiye yakışan kıyafetin bir başkasında aynı durmayacağıdır. Ayrıca giyim konusunda şık görünmenin başka bir kuralı da tarz sahibi olmaktır. Kişinin kendisi için en uygun tarzı belirlemesi de deneme yanılma yöntemi ile olur. Pardösü ve pantolon kombini yapılacaksa her ikisinin de rengine dikkat edilmesi gerekir. Pantolonun pardösünün altından görünmeyeceği düşünülüp uyumsuz bir tercih yapılması büyük bir şıklık hatası olacaktır.

Tesettür Giyimde Renk Uyumu

 

Yapılan en büyük hatalardan biri de renkler. Doğru renk uyumu sağlanmadığı zaman tek tek parçalar ne kadar güzel olsa da, sonuç ne yazık ki kötüye bile yakın olmaz. Tesettür giyim artık onlarca rengi içinde barındırır. Ancak bu demek değildir  ki bütün renkler bir arada kullanılacak. Örneğin çok renkli bir eşarp takılacaksa, alt parçaların daha sade olmasına dikkat edilebilir. Eşarpların altına takılacak bonelerin seçimi de önemlidir. Bonelerin eşarp rengi ile uyumlu olması daha güzel bir görüntü sağlar. Mesela desenli bir gömleğin altına düz renk bir etek giymek daha doğru olur. Aynı şekilde desenli bir pantolon ile düz renk bir gömlek tercih edilebilir. Şık bir görüntü elde etmenin en önemli kuralı doğru alışveriş tercihlerinde bulunmaktır. Mağazaların çeşitler konusunda yetersi kaldığını düşünüyorsanız, online alışveriş siteleri size daha çok seçenek sunacaktır.

 

Bir cevap yazın