Tesettür Giyimde Ayakkabı Kıyafet Uyumu Nasıl Sağlanır?

 

Tesettür giyimde ayakkabı kıyafet uyumu sağlanırken öncelikle tesettür giyim tercihinizin modelleri ve tasarımları göz önünde bulundurmalıdır. Tesettür giyim olarak abiye, tunik, ferace, trençkot ya da pardesü seçmişseniz bu seçimlerin model ve tasarım unsurları göz önünde bulundurularak ayakkabı seçimi yapılabilir.

 

 Tesettür Giyimde Topuklu Ayakkabı Seçimi

 

Tesettür giyimde topuklu ayakkabı seçmek için en ideal tesettür giyim kıyafet modeli abiye kıyafetlerdir. Abiye kıyafetlerin her renk ve her tasarımı ve topuklu ayakkabı için ideal tasarımlarken bu tasarımların renklerini veya tasarımlarına göre topuklu ayakkabının model ve tasarımları seçilecektir. Abiye seçimi olarak arkası uzun önü kısa pileli abiye modeli seçilmişse bu tercihte ayakkabı temizliği çok önemlidir. Çünkü önü kısa olan bu modelde ayakkabılar ön plandadır.

 

Ayakkabıların rengi ve modelleri oldukça önemli bir unsurdur. Bu kıyafetlerin kombinleme şekillerinde tercih edilen unsur eşarp – ayakkabı ve kıyafet şeklinde iki renge sahiptir. Eğer kıyafet yeşil başörtüsü krem rengi topuklu ayakkabı krem rengi olurken kıyafet gri eşarp siyahsa bu durumda ayakkabı siyah renkte olmalıdır. Bir diğer kombin ise kırmızı kıyafet gri eşarp tercih yapılmışsa bu durumda topuklu ayakkabı gri renkte olmalıdır. Yani dışarıdan bakıldığında kıyafet ayrı eşarp – ayakkabı olacak şekilde aynı renkte seçilmelidir.

 

 Tesettür Giyimde Sportif Ayakkabı Seçimi

 

Tesettür giyimde sportif ayakkabı modelleri de kullanılabilir. Bu modeller kullanılırken giyim tercihi olarak tunik ferace ve pardesü gibi modeller kullanılabilir. Özellikle günlük giyimde kullanılan modeller seçilirken renk özellikleri yanında tasarım ve modelleri de önemlidir. Her ne kadar pardesü ve ferace modellerinde ayakkabı çok görünmese de özellikle tuniklerde ayakkabı ön planda olduğu için doğru ayakkabı seçimi önemlidir. Tunik tercihinde kemerli düğmeli açık mavi tunik seçilmişse bu model ile giyim ortamına göre sportif ayakkabı tercihi yapılabilir.

 

Günlük giyim için beyaz spor ayakkabı seçimi yapılabilen bu modelde beyaz renkli klasik ayakkabılar da kullanılabiliyor. Bu tercihte önemli olan unsur giyimin kullanılacağı ortamdır. Eğer iş ortamında bu tesettür giyim giyilecekse ayakkabı yine sportif tarzda olabilir ancak tasarım olarak klasik tarzda olması gerekir.

 

Bir cevap yazın