Tesettür Giyimde Abiye

 tesettür abiyeTesettür giyen hanımların, alışverişe çıktıkları zaman karşılarına pek çok seçenek çıktığı söylenebilir. Bu alternatifler içerisinden kişi, kendisine özgü olanı tercih etmelidir. Bu özgülükten kasıt, kişinin kendisine has belirlemiş olduğu kriterlerin uyuşmuş olmasıdır.

 

Karşılaşılan bu alternatiflerden birisi de abiyedir. Kişi tesettür alacağında abiye alternatiflerini de kullanacağını bilmelidir. Bazı kesimler bunu bilmemektedir. Bunun nedeni ise çoğunluğun tesettür abiye hakkında az bilgiye sahip olmasından kaynaklıdır. Bireyler bu alternatifler içerisinden kendisine özgü olanı seçtikten sonra diğer unsurlara da dikkat etmelidir.

 

  Tesettürde Abiye

 

Tesettür abiye içerisinde pek çok alternatif mevcuttur. Bu alternatiflere İnternet sayesinde ulaşmak mümkündür. Bunun yanı sıra alışveriş merkezlerinde bu alternatiflere bakmak mümkündür. Anca abiye seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok konu bulunur. Bu konulardan birisi; kişinin ne istediğinin bulunması adına o şekilde karar vermesidir. Örneğin; parıltılı bir abiye ya da sade bir abiye seçilmesine karar verilmesi oldukça önemlidir. Kişi kriterlerini belirlerken tamamen kendi zevkine göre kriter araması yapmalıdır.

 

  Tesettür Abiye Seçenekleri

 

Tesettür abiye konusunda pek çok alternatifle karşı karşıya gelen kişi, abiye seçimini yapıyorken göz önünde kimi unsurları tutmalıdır. Bu unsurların en başında görünüm gelir. Kişi, abiye aldığı zaman, onun içinde rahat hissetmelidir. Bununla beraber tesettür abiye kişiye özgü olmalıdır. Kişi eğer tesettür abiye içinde rahat hissetmeyip, görünümünden rahatsız olacak ise başka seçeneklere yönelmelidir. Bu kararlar bireyi yaşamının geri kalanında her daim etkileyecek olup, bu şekilde şık olacaktır. Bu yüzden kişi kendisine uygun ve en doğru kararı kolayca verebilmelidir.

 

  Tesettür Abiye Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Tesettür giyen hanımların başka alternatifleri ya da abiyeleri kullanırken dikkat etmesi gerektiği pek çok husus mevcut bulunmaktadır. Bu hususların başında ise kişinin vücut tipine uygun olarak giyinmesi gelir. Kişi elbise tercihi yaparken hem renk uyumu, hem aksesuar uyumu hem de en önemli olarak vücut uyumuna uygun bir şekilde giyinmesi gerekir. Bu şekilde tercih yapan hanımların şıklıktan ödün vermeyeceğini söylememiz oldukça mümkündür. Ayakkabı, çanta, kolye gibi aksesuarların hem vücut uyumuyla birleşmesi gerekir hem de elbiseyle uyumlu olması gerekir. Bu şekilde kombinleme yapmak oldukça önemlidir.

Bir cevap yazın