Tesettür Giyimde Abiye Modelleri Nasıl Seçilir?

 

Tesettür giyim çeşitlerinde abiye seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat ettiğimiz zaman, girdiğiniz ortamlarda abiye kıyafetinizle hem rahat hareket eder hem de istediğiniz şıklığa kavuşmuş olursunuz. İşte tesettür giyim modellerinde abiye seçerken dikkat etmemiz gereken püf noktalar şu şekildedir:

 

Her şeyden önce seçeceğiniz abiyeyi nerede kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Mekânın nasıl bir yer olacağı çok önemli. Kumaş seçimini mekâna göre yapacaksınız. Tesettür abiye seçiminde kumaş, ilk dikkat etmemiz gereken nokta. Eğer düğün, kına, nişan gibi yerlerde kullanacağınız bir abiye modeli giymek istiyorsanız tafta, polyester, saten kumaştan olanları tercih etmelisiniz. Eğer yemekli bir davete gidecekseniz oyun, halay gibi eğlenceler yoksa daha çok toplantı tarzındaysa saten seçebileceğiniz gibi mevsime göre şifon İpek de iyi bir tercih olacaktır. Abiye giyeceğiniz yer açık bir alan ise- bir kır düğünü- gibi böyle durumlarda tesettüre uygun olması açısından ve kullanım rahatlığından dolayı koyu renkler tercih etmeniz gerekebilir. Pudra, somon, ekru gibi renklerden uzak durmak daha iyi olacaktır

 

Renk seçiminde kararsızsanız klasik renkleri seçebilirsiniz. Modası geçmeyen abiye renklerini tercih edebilirsiniz: platin, siyah, dore, zümrüt yeşili ve benzeri… Son dönemlerde oldukça moda olan hâkim yaka, dantel işlemeli, lazer kesim ya da modası hiç geçmeyen fırfırlı, drapeli, pul payetli, nakışlı tesettür giyim abiye modelleri arasından birisini seçebilirsiniz. tesetturistan.com sitesinde rahatlıkla bulabileceğiniz tesettür abiye modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Aşiyan, Bwest, Hewes Line Özduman Zernişan gibi tesettür abiye markalarından ve bu markaların özel koleksiyonlarından kendi stilinize uygun abiye modelini rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

Eğer kilolarınızla başınız dertte ise ve daha ziyade vücudumuzun alt tarafı kiloluysa muhakkak koyu renkli abiye modellerini tercih etmelisiniz. Eğer vücudunuzun üst tarafı ince ise açık renkleri o bölümde tercih edebilirsiniz. Saklamak İstediğiniz bir göbeğiniz varsa göğüs altından bollaşan, bele oturmayan abiye modellerini seçebilirsiniz. İyi aksesuarlar kullanarak koyu renkli abiyenizi olduğundan şık gösterebilirsiniz.

 

Dikkat etmeniz gereken nokta, seçtiğiniz abiye modelinin vücut tipinize uygun olmasıdır. Bildiğiniz tabuları yıkarak biraz daha özgür olmalısınız. Bu yüzden size hiç yakışmayacağını düşündüğünüz bir modeli bile “Denemekten ne çıkar?” diyerek muhakkak değerlendirmeli yeni fikirlere açık olmalısınız. Bu yılın en moda renkleri pudra, mürdüm, ekru, somon, mor, bej ve daha birçok renk alternatifi ile cilt renginize en uygun tesettür giyim abiye modelini bularak stilinizi özel günlerde de yansıtabilirsiniz

 

Bir cevap yazın