Tesettür Giyimde 2017 Yaz Modasında Bizi Neler Bekliyor ?

 

   G.M.Z. Tesettür - Püsküllü Süet Yelek MDB8391 Siyah (1)Tesettür giyim sektörü son yıllarda kazandığı ivme ile göz doldurmaya devam ediyor. Geniş ürün yelpazesi ile moda severlerin beğenisini kazanan sektörün lider firmaları, tesettür giyiminde altın çağını yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Tasarımcılar ilkbaharın çiçek kokularını, yazın bütün pırıltılarını, vitrinlere ve gardıroplara taşımaya başladılar bile.

 

İlkbaharın müjdelenmesi ile birlikte kış ayının kasvetini taşıyan koyu renkli giysiler, kalın yünlü hantal kıyafetler, çizmeler ve botlar gözlerden uzak yerlere istiflenmeye başladılar. Peki, içimizi karartan bu kıyafetler yerine ilkbaharla birlikte gardırobumuzda ne gibi değişiklikler bizi bekliyor?

 

Kalın kaşe kabanlar, şişme montlardan sonra ilkbaharın serin günlerinde bizi salaş hırkalar ve asker tarzında ceketler ısıtacak. Casual formdaki ceketler kamuflaj renkleri diye adlandırabileceğimiz, yeşil ve toprak tonlarındaki ceketleri süsleyen apoletler, büyük altın düğmeler, altın zincirler ile yeni bir tesettür şıklığı yarışını da başlatmış olacak.

 

Yerlere kadar uzanan etekler kat kat ince kumaşları ile yazın her an, her dakika romantik bir davete katılıyormuş hissi uyandıracak. Uzun boylu kadınların tesettür giyimde vazgeçilmezi uzun, salaş etekler bu senede oldukça trend. Fiziğine güvenen kadınlar için bir de bu sene kamuflaj desenli şalvar pantolonlar gardıroplarda kendilerine yer bulurken, pantolon etekler, etek giymekten keyif almayan ama etek giymek durumunda kalan kadınlar için kurtarıcı olacak. Bol kesim şalvarlar ve pantolon etekler ile yazın rehaveti sizi bunaltmayacak.

 

Ve gardıropların olmaz ise olmazı uzun elbiseler. Rengârenk, uçuş uçuş uzun elbiseler hem kullanım rahatlığı, hem de kullanım alanı genişliği ile hayat kurtarıcı parçalar olmaya devam edecek. Aksesuarlar ile zenginleştirebileceğiniz rengârenk elbiselere gardıroplarınızda geniş bir yer vermeyi unutmamalısınız.

 

Yazlık pardesü ve trençkot seçiminde de yine göze ilk çarpan renklerde ki cesur reformlar. Gülkurusu, gri, krem, bej gibi soluk renklerin geride kaldığı uçuk pembelerin, mavilerin, su yeşillerinin damgasını vurduğu yazlık pardesü ve trençkotlar ilkbaharın müjdelenmesiyle birlikte moda severler ile buluşacak.

 

Eşarp ve şal modasında ise, desensiz eşarp tercih eden kadınlar için canlı renkler revaçta iken desenli eşarp kullanmaktan çekinmeyen kadınlar için ise geometrik şekillerin ve iri desenlerin öne çıktığını söylemek doğru olur.

 

 

Bir cevap yazın