Tesettür Giyim

Tesettür gizlenmek, karşı cinse açık şekilde gözükmemek, bir şeyin için de veya ardında görünmemek. Erkek veya kadının örtmesi gereken yerleri örtmesidir. Tesettür sadece başı örtmekten ibaret değildir. Bulunduğumuz süreçte dinimize uygun olmayacak şekilde giyinen kadınlar yer almaktadır.

Kadınlar yüz, el ve ayakları hariç bütün kısımlarını, erkekler ise diz kapağından karın arasına kadar olan bölümü kapatmaktır. Mahrem olacak bölgeleri gösterecek kadar ince, vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmemek gerekir. Hem erkekler hem de kadınlar mahrem bölgelerini örtmesi gerekmektedir. Yani mahrem olan bölgeleri örterek kişiliklerine, tarzlarına, bulundukları yere uygun olarak giyinebilirler.

Neden Tesettür Giyim Tercih Edilmelidir?

Kadınların örtünmesi ile kadınların şahsiyetleri korunabilir. Kadınlar örtüsü ile karşısındaki kişilere nezaket hissi verebilir. Karşısındaki kişileri tahrik edecek kıyafetler tercih edilmemelidir. Sonuçta kişinin haysiyetini azaltır ve annelik vasfını tehlikeye düşürebilir.

Kadın neden örtünmelidir? Sorusunun cevabı olarak kadın ile erkeğin yaratılışı aynı olmadığından yani erkek ile kadının nefisleri arasında çok büyük farklılık vardır. Kadının tesettür anlayışı ile erkeğin tesettür anlayışı çok farklıdır. Bir kadın erkeğe göre çok daha fazla cazibeli olduğundan dolayı karşısındaki erkeğin tahrik olması çok daha fazla olacaktır. Tesettürden uzaklaşıldıkça kişi kendisini topluma karşı bir nevi deşifre etmiş olacaktır. Annelik vasfında azalma görülür.

Kadın ve erkeklerin giyimlerinin benzemesi yasaklanmıştır. Kadın giyinen erkeklerin ya da erkek gibi giyinen erkeklerin kadınlık ve erkeklik haysiyetlerini koruyabildikleri görülmemiştir. Karşı cinsin giyimini ve kuşamını taklit etmek de karakter bozukluklarına sebebiyet verebilir. Her hangi bir sebepten bu şekilde giyinen kişilerin tavırların da değişiklikler gözükebilir.

Tesettür Giyimin Önemi

Kadınlar da örtülmesi gereken kısımlara avret denir. Bu kısımların namaz kılarken ve namaza dışında da kullanılması gerekir. Ayrıca başörtülerini yakalarının üstünü kapaması da gereklidir. Normal elbise üzerine vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde ve ince olmadan giyilen kıyafetlerde uygundur.

Tesettür giyim hem kadınlar da hem de erkekler de çok büyük önem taşır. Kısaca tesettür giyim, kişilerin tarzlarına, vücut hatlarına uygun olacak şekilde, çok ince olmadan ve karşıda ki kişilerin dikkat çekmeyecek şekilde örtünmesidir.

 

 

Bir cevap yazın