Tesettür Giyim Ürünlerinde Mükemmel Modeller

 

BÜRÜN - ModaSelvim        Tesettür giyim, son zamanlarda özüne dönen Anadolu insanı tarafından ilgi görmeye başladı. Tesettür giyimin kendine has bir tarzı vardır. Kuralları olan ve belli çizgileri olan tesettür giyimde, utanma, edep, haya, toplum ahlakı, namus ve inanç gibi temalar işlenir. Avrupa giyim tarzında ise, cinsellik, çarpıklık ve çekicilik gibi toplumun ahlakını bozan temalar işlenmektedir. Yüzlerce yıl Avrupa ve dünyanın modasını belirleyen Osmanlı, çarşaf ile tanınmıştır. Anadolu insanının geleneksel giysilerinin temelinde yine öz kültürümüz olan tesettür vardır. Tarihi eserleri nasıl koruyorsak, öz kültürümüz olan tesettür giyimi de korumalıyız.

 

TESETTÜR GİYİM MODELLERİ RENGA RENK

 

İçeri tesettür giyimi ve dışarı tesettür giyimi ürünleri, kışlık ve yazlık üretilmektedir. Kışlık ürünler genellikle kadife, yönlü ve polar kumaştan üretilirken, yazlık ürünler ince üretilmekte ve penye, keten gibi kumaşlar kullanılmaktadır. Her yaşa göre model üreten tasarımcılar, her yıl yeni renk ve modeller çıkarmaktadır. Erkeklerde de tesettür giysi modelleri bulunmaktadır.

 

TESETTÜR GİYSİ ÇEŞİTLERİ

 

Tesettür pardesü, ferace, abiye, tunik, kap, kaban, kombin, pantolon ve şal gibi ürünler, tesettür kurallarına göre üretilmektedir. Tesettürde el, yüz ve ayaklar dışında bütün vücut, belli olmayacak şekilde kapanmalıdır. Etekler yırtmaçlı, mini ve dar olmaz. Feraceler de dekolte ve transparan modeller olmamalıdır. Yine bluz ve pantolonlar dekolte ve transparan özellikli olmamalıdır. Ferace modelleri, hac ve umrede rahat tavaf için en çok tercih edilen ürünlerdendir. Tek parça olmaları ve boydan olmaları nedeni ile rahat hareket sağlamaktadır.

 

FERACELER BAŞÖRTÜSÜ İLE UYUMLU ÜRETİLMEKTEDİR

 

Başörtüsü modelleri ve renkleri, ferace model ve renkleri ile uyumlu üretilmektedir. Esasen tesettür bir takım giyim modelidir. Başörtüsü ile ferace, başörtüsü ile pardesü takımdır. Başörtüsünü yalnız tesettür kabul etmek çok yanlıştır. Mini etekli, yırtık kotlu başörtüsü giyim şekilleri yanlıştır. Başörtüsü tesettürü oluşturur ama yalnız yetersizdir. Beraberinde kaban, kap, pardesü ve ferace gibi boydan elbiselerle tesettür oluşmaktadır. Tesettür giyim modellerinde aradığınız mükemmel renk ve desenler, tesettür kuralları çerçevesinde üretilmelidir. Online alışveriş sitelerinin çoğalması ile üretilen tesettür elbise modelleri, tezgâha gelmeden, anında satılmaktadır. Kargo seçenekleri ile kısa zamanda paketleriniz gelmektedir.

Modaselvim farkı ile https://www.modaselvim.com/

2 comments

Bir cevap yazın