Tesettür Giyim Tarzları Nelerdir?

Modanın sürekli yenilendiği günümüz dünyasında, çeşitli modern tesettür stilleri ile tarzımızı vurgulamak istiyoruz. Bu yüzden tarzımızı göstermek istiyoruz. Aslında bizim için bir yaşam tarzı. Moda, giyinme ve dekorasyon ihtiyacından kaynaklanan geçici bir yeniliktir. En önemli şey stildir. Kıyafet tarzımızı yaratırsak, bir sonraki kıyafet seçimimiz daha kolay olacaktır. Öncelikle kıyafetlerimizin hangi stile benzediğini bilmeli ve ürün seçimimizi buna göre şekillendirmeliyiz.

Detayları terim olarak bilemeyecek olsak da, farklı giyim tarzlarıyla karşılaştığımızda kaçınılmaz olarak yaşam tarzı hakkında bilgiler aktarıyoruz. Kendini ifade tarzı, hayata bakış, tutum; Aslında tüm bunlar yaşam tarzlarının kıyafetlere yansımasıdır. Erkek, kadınsı, sanatsal, sofistike, sportif, avangart, etnik, zarafet, minimalist, retro, vintage, klasik, hip-hop ve askeri gibi birçok giyim tarzı vardır. Bunlardan en çok talep edilenleri inceleyebiliriz.

Feminen Giyim

Feminen, kelimenin tam açılımıyla “kadınsı” anlamına gelir. Kadınsı bir tesettür elbise stili, kadınsı çizgileri vurgulayan bir elbise stilidir. Bu tarzı benimseyen kadınlar, hareketsiz ve zarif bayanlar olarak tanımlanmayı severler. Seksi, sevimli, dar giyinmekten uzaktırlar. Genellikle gündelik bir kıyafet tarzına sahiptirler. Tesettür giyimde ürünlerde küçük ve romantik detayları severler. Aslında, bu stili uygulamak için birçok seçenek var ve yapılması da aynı derecede basit. Kloş etekler, çiçek desenleri, etrafı saran elbiseler, kemerler, mücevherler, aksesuarlar ve stilettolar stili tamamlıyor. Kadın kıyafetlerini günlük yaşam tarzınızla kolayca eşleştirebilirsiniz.

Sofistike Giyim

Fransız kökenli “rafine” kelimesi birçok anlama sahiptir. Asil, zarif, şık, modern bir tasarıma sahip olanların tercih ettiği sofistike bir tesettür giyim tarzında şıklığı, zarafeti ve asaleti yansıtan kıyafetleri görebilirsiniz Bu trendi tercih eden tesettürlü hanımlar modayı tamamen kendi tarzlarına göre yönetiyorlar. Sofistike giysiler, özellikle bir ofis stili yaratmak için mükemmel bir seçim olacaktır. Yapay, samimiyetsiz (tutum, davranış, duygular) ve yanıltıcı gibi olumsuz anlamların yanı sıra ileri, karmaşık, kültürel, bilgili, ayırt edici, çok yönlü, içerik bakımından zengin gibi olumlu anlamlar da ifade etmektedir.

Vintage Giyim

Belirli bir döneme ve belirli bir tasarımcıya ait, üretildikleri dönemin net izlerini taşıyan özgün giysiler ve tasarımlar denir. Aynı zamanda “vintage” terimi, eski, farklı ve değerli tasarımları ifade eder. Bununla birlikte, tüm ikinci el kıyafetlerin eski olmadığını belirtmek gerekir. Bir tesettür üzerine aktarılan tasarımın antika olması için belli bir süre içinde üretilmiş olması ve üretildiği dönemin açık izlerini taşıması gerekir.

Farklı dönemlere ait stil ve gardırop ürünlerini yansıtan bu moda gelenksel tesettür anlayışı ile harmanlanarak bu trendi oluşturuyor. Bir ürünün vintage olması için geçmişe ait olması, o dönemin ruhunu yansıtması gerekir. Günümüzde geçmiş moda trendlerinden ilham alan daha fazla ürünlerle tesettür kombinenizi ayrıca taçlandırabilir ve asil ve zarifliğinizi pekiştirebilirsiniz. Bu yaygın ve popüler trendde büyük yakalı gömlekler, çiçekli bluzlar, puantiyeli elbiseler, kloş pantolonlar ve antik kıyafetleri anımsatan ve günümüze uyarlanmış geniş, yalıtımlı ceketler görüyoruz.

 

Bir cevap yazın