Tesettür Giyim Nedir? Kombinleri Nelerdir

Tesettür giyim hem şık olmak hem de baştan aşağıya şıklığı hissettirerek kapalı giyinmek demektir. Tesettür tarzına sahip olan bayanların giydikleri parçalar içerisinde ise tunik modelleri, bol paça pantolon modelleri, panço modelleri, bluz ve gömlek modelleri, ceket modelleri, blazer ceket modelleri, yağmurluk ve kaban, kap ve ferace, ikili takım modelleri ve daha pek çok parça yer alabiliyor. Tesettür tarza sahip olmak istediğinizde ve baştan aşağıya şık bir şekilde giyinmek istediğinizde, yapmanız gereken tek şey tüm bu parçalardan en az bir adet mutlaka dolaplarınızda yer vermektir. Rengarenk tunik modellerini, bilek boy pantolon modellerini, çeşitli renk ve desenlere sahip olan eşarp ve şal modellerini, uyum sağlayarak kombine ederek muazzam bir tesettür tarzına sahip olabilirsiniz.

Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Tesettür giyim tarzını yakalamak ve tam olarak kendine yakıştırmak isteyen tüm bayanlar için dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Bu noktalara dikkat edildiği takdirde, tesettür tarzını tam olarak yakalayabilir ve her zaman daha şık olmaya da devam edebilirsiniz. Tesettür giyiminizi tarz olarak kombine etmeye başladığınızda öncelikle renk uyumuna dikkat etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise parçaların birbiriyle olan kesim ve biçim orantılarına dikkat edilmesi gerekiyor. Dar paça pantolon modelleri ise bol ve yarasa model tunikler ile kombine edilirken, bol paça pantolon modelleri tam aksine dar gömlek ve bol tişört modelleri ile kombine edilebilir. Böylelikle zıtlıktan yaratılan bir uyum elde etmiş olabilirsiniz.

Tesettür Giyim Parçaları Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tesettür giyim parçaları tercih edilirken, eğer bedeninizden bir beden büyük parçalara yer verirseniz, çok daha şık görünme imkânına sahip olabilirsiniz. Bol parçalar, tesettür tarzı daha fazla göz önüne seren parçalardır, aynı zamanda dar paça pantolon ve dar kesim etek modelleri ile de daha kolay kombine edilebiliyor. Spor tarz yakalamak için spor ayakkabılara yer verirken, şık tarz yakalamak için babet ve stiletto modellerinden faydalanabilirsiniz. Dolabınızda mutlaka yer alması gereken çeşitli tafta eşarp modellerine de yer vermeyi unutmayınız.

Bir sonraki makalemizi buradan okuyabilirsiniz > Fark Yaratan Tesettür Elbise Modelleri Nelerdir?

Bir cevap yazın