Tesettür Giyim Modasının Yeni Trendleri Neler

Gün geçtikçe tesettür giyim modasının da yön değiştirmeye başladığı gözle görülür şekilde fark ediliyor. Buna şaşırmamak gerekli diye de herkes yorumlarda bulunuyor. Aslında haksız sayılmazlar. Çünkü her geçen güç modern tarzın hakim olduğu kıyafet stillerinin artık tesettür giyim için de geçerli olması gerekiyor. Bu yüzden de son derece farklı stillere sahip olan tasarımlar görücüye çıkıyor. Hatta bazı tesettür giyim modellerinin hem tesettürlü hem de açık olan bayanlara hitap ettiği açıkça görülüyor. Bu da kadınların beğenisinin artmasına sebep oluyor.

 

Mesela uzun olarak tasarlanan ve sade bir model olarak hazırlanan bir tunik modeli tüm kadınlara hitap edebiliyor. Bunun farkındalığıyla hareket eden markalar ve modacılar için de heyecanla hazırladıkları kombinasyonlar, görücüye çıktığı andan itibaren yoğun ilgi görüyor. Ayrıca günün yoğun temposuna sahip olan iş hayatına, kadınların daha fazla katılması elbette tesettür giyim modasının da yön değiştirmesine katkıda bulunuyor. İşte tüm bu etken durumlardan dolayı tesettür giyim modası kesinlikle eskisi gibi olamıyor. Peki, bu yeni trendler arasında neler yer alıyor?

 

Tesettür giyim modasının yeni çizgileri

 

Öncelikle sadeliğin ön planda tutulduğu kesinlikle ifade edilebiliyor. Ancak bunun yanı sıra rahatlık ve şıklıkta göz dolduruyor. Özellikle iş hayatında da kullanılabilecek olan uzun gömlek modelleri ve yandan yırtmaç uygulanan stiller göze çarparak albenisini ortaya çıkartıyor. Aynı zamanda estetik bir görüntüye sahip olan kısa ferace modelleri de yine bu tarzdaki kıyafetlerin üzerine giyilebilmek için son derece ideal bir alternatif oluşturuyor. Feracelerde kırmızı renge ağırlık verildiği görülmekle birlikte, genellikle kol kısımlarında kullanılan şerit kumaşlarla hareketlendirilmesi hemen her kıyafetle kullanılabilme imkanı sunuyor.

 

Böylece kadınlar çok yönlü olarak feracelerini kullanabiliyorlar. Her yeni dönemde, yeni tasarımlarla birlikte tabii ki tesettür giyim için fiyatlarda da oynamalar olabiliyor. Ancak bunun bahsinin geçmesi düşündürücü olmuyor. Çünkü her bütçeye uygun bir model mutlaka rahatlıkla bulunabiliyor. Özellikle marka giyinmek isteyen kadınların biraz daha fazla bütçe ayırmaları gerektiği unutulmayan bir nokta olmakla birlikte, mağazaların vitrinlerini süsleyen günlük yaşama uygun tesettür giyim tunik, gömlek ve elbise modelleri herkes için uygun olabiliyor.

 

Bir cevap yazın