Tesettür Giyim Modasındaki Değişimler Nelerdir?

Tesettür giyim modası her türlü kıyafet ve aksesuarda olduğu gibi sürekli değişim ve gelişim içerisindedir. Modanın etkisi altında olan tesettür giyim de her yıl farklı değişimler meydana gelmiştir. Geniş çaplı bir değişimden bahsedilecek olursa ilk olarak tesettür giyim modasında renkler ve modeller değişmiştir. Benzer modeller yerine kişinin zevk ve beğenisi dikkate alınarak, bu yöne uygun kıyafetler bayanların dolaplarında yerini almıştır. Bunun yanı sıra aksesuar ve detay olarak da çeşitlenen tesettür giyim, kişilerin tarzlarına uygun şekilde bir değişim göstermiştir.

 

 Tesettür Giyim Modasında Renk Değişimi Nasıl Olmuştur?

 

Tesettür giyim modası diğer kıyafet türlerinde de olduğu gibi sezonun renklerinden fazlaca etkilenmektedir. Özellikle, geçmiş zamanlara bakıldığında tesettür giyim genel olarak klasik renklerden üretilmekteydi. Yani, tesettür giyimde en sık rastlanan renkler, siyah, koyu mavi, lacivert, kahverengi bazen de beyaz renkleriydi. Zamanla moda tesettür giyim üzerinde oldukça güçlü bir etki göstererek, modanın asil renklerini bu giyim tarzına uyarlamıştır. Her yıl sezon rengi olarak modacıların belirlediği ve kıyafetlerde sıkça boy gösterdiği renkler zamanla tesettür giyime de yansımıştır. Artık, klasik renkler ve modeller yerine hem modanın son trendleri kıyafetler üzerinde kullanılmakta hem de kişilerin zevklerine yönelik ürünler üretilebilmektedir. Günümüzde her bayanın dolabında farklı pek çok renk kıyafet bulmak mümkün. Özellikle kombin aşamasında farklı renklerin bir araya getirilmesi kişinin zevkine göre iyi bir uyum yakalamasına da yardımcı olmaktadır. Bu sayede, istenilen tarz ve zevkler renklerin sihirli dokunuşu ile birlikte ön plana çıkartılmaktadır.

 

 Tesettür Giyim Modasında Detayların Değişimi Nasıl Olmuştur?

 

Tesettür giyim modası eski zamanlarda oldukça sade ve düz modellerden oluşmaktaydı. Bazen detay olarak, düz bir çizgi tesettür giyime ekleniyordu. Oysa şimdi modacıların tesettür giyime el atması ile birlikte desen ve detay açısından oldukça zengin kıyafetler üretilebilmekte. Tesettür giyim konusunda en sık kullanılan detaylar ise, düğme, kürk, payet, taş ve boncuk detaylarıdır. Her yıl ön plana çıkan ve moda haline dönüşen detaylar aynı şekilde tesettür giyim alanında da kullanılmaktadır. Bu sayede, tesettürlü bayanlar her sezon hem modayı yakından takip etmiş oluyor hem de şıklığını her daim koruyabiliyor.

 

Bir cevap yazın