Tesettür Giyim Modasında Son Trendler

 

Y.G.S - Dantel Detay İşlemeli Kuyruklu Abiye YGS5008 Siyah (1)     Bayanlarda giyim modasının yakından takip edilmesi, tesettür giyim modasında da kendini göstermektedir. Ancak, günümüzde tesettür giyim modasını takip etmek kolay değildir. Çünkü tesettür giyimde, her sezon farklı tasarımda bir ürün karşımıza çıkmaktadır. Bu kadar hızlı bir şekilde değişen ve çeşitlilik gösteren muhafazakâr giyimde, seçkin modacıların şık ve zarif tasarımları, online satış mağazaları tarafından da satışa sunulmaktadır.

 

Her sezon, birbirinden farklı tasarımlarla dikkat çeken tesettür giyim, açık giyim modasını geride bırakacak derecede zengin ürün çeşidine sahiptir. Her sene olduğu gibi bu sene de, özellikle genç kesim arasında bir şıklık yarışına sebep olacak ürünlerle tesettür giyim modası, yine fark yaratmaktadır.

 

Tesettür abiye modelleri, pembe, fuşya, mavi, gri, hardal ve haki gibi pastel tonlardaki renkleriyle ve kumaş üzerine dantel işlemeli modellerle karşımıza çıkmaktadır. Farklı zevk ve beğenilere yönelik olarak aynı modelin birden fazla renk seçeneği bulunmaktadır. Aslına bakılırsa, önceleri tesettür giyime ait kıyafet seçenekleri arasında bulunmayan pantolonlar, son zamanlarda, tesettür giyim modasında birbirinden farklı modellerle yerini almıştır. Üstelik dar paça, boru paça ve İspanyol paça gibi tüm modeller, farklı renk ve tasarımlarla, tesettür giyim firmaları tarafından satışa sunulmaktadır. Orta yaş bayanlar tarafından bol paça ve geniş paça pantolonlar daha çok tercih edilmekle beraber, genç kesim arasında da, günümüz modasına uygun olarak dar paça pantolonlar daha çok tercih edilmektedir.

 

Pantolon etekler, tesettür giyimde yine en çok tercih edilenler arasında bulunmaktadır. Tesettür giyim denilince ilk akla gelen etekler, farklı modacıların elinden çıkmış çok çeşitli modellerle dikkat çekmektedir. Kot etek, kalem etek, kloş etek, deri etek, boydan düğmeli etek, baskılı etek, salopet etek ve balık etek modelleri, birden fazla renk seçeneğiyle, karar vermede zorluk çektirecek çeşitlerle, tesettür giyim modasında kendini göstermektedir. Üst giyimde de, başta tunikler çok tercih edilmektedir. Tuniklerin haricinde şık ve farklı tasarımlardaki bluz modelleri de, zarif bayanların önde gelen tercihleri arasındadır. Farklı renk ve desenlerdeki hırkalar, kazaklar, yelekler ve ceketler, tesettür üst giyimde binlerce çeşitle karşımıza çıkmaktadır.

 

Dış giyimde ise, başta trençkotlar dikkati çekmektedir. Trençkotlar, pastel renkler ve spor kesimleriyle, modanın son trendi olma özelliğine sahip ürünlerdir. Feraceler, tesettür giyimin olmazsa olmazı ürünlerdir. Günümüz trendlerine uygun renk ve modellerdeki feraceler, tesettür giyime farklı bir hava katmaktadır. Kabanlar ve montlar da, modanın en son trendlerine uygun kesimler ve renkleriyle, tesettür giyimde de kendini göstermektedir. Tesettür abiyeye gelince, özenle tasarlanıp dikilmiş abiye modelleri, büyük çeşitliliğe sahiptir. Dantelli, kaftanlı, jakarlı, taşlı, gipürlü ve zincirli abiye modelleri öne çıkmaktadır.

 

Başörtü ve şal modelleri de, tercih edilecek elbiselere göre, farklı renk seçeneklerine sahiptir. Tesettür giyim, ünlü modacıların seçkin tasarımlarıyla sürekli yenilenmeye ve farklı modellerle karşımıza çıkmaya devam etmektedir.

Bir cevap yazın