Tesettür Giyim Modasında Kombinler ve Elbiseler

Tesettür giyim denilince aklımıza uzun pardösü, tunik, eşarp ve şallar, pantolon, kısa kap, uzun etek, uzun kollu kıyafetler gelebilir. Talebe ve modaya göre çeşitlilik gösterir, Her renkte tesettür giyim kıyafetlerini raflarda bulmak mümkündür. Her mevsim kullanılabilecek kıyafetler tasarlanır. Kış ayları için sıcak tutacak örgü ve kalın kıyafetler, yaz ayları için serin tutacak ince kıyafetler tasarlanır. Bu kıyafetler günlük yaşam tarzlarında, gezilerde, önemli toplantılarda önemli günlerde de giyilebileceği  kısacası her alanda giyilen şık görünüm veren kıyafetlerdir. Genellikle renklere ve desenlere uygun kombin yapılarak giyilir. Keten, kot, örgü rikrali kumaş, kadife, yünlü ipekli vb. çeşitli kumaştan yapılırlar.

Tesettür giyimde kombinler nasıl olur?

 

Bol veya dar paçalı pantolonlar üstüne dizlere kadar uzanan elbise ve o renge ve kıyafete uyacak eşarp veya şal seçilerek güzel bir kombin yapılır. Veya uzun bir etek üstüne eteğe uygun bir bluz, vücut hatlarını kapatmak için ince ve hafif şekilde örülmüş yelek veya şal da kullanılırsa şık bir görünüm sağlar. Bunun örgü olması şart değildir ince kumaştan yapılmış diz kapaklarına kadar uzanan bir cekette çok hoş bir görünüm sağlamanızı yardımcı olur. Özel günlerde boydan birleşik olarak çiçekli, tek renkli veya alt üst ayrı renk ve desenlerde kullanılan tesettür giyim çeşitleri de bulunur.

Güpür İncili İkili Kombin

 

Gül kurusu renginde tesettür giyim için çok güzel kombindir, ve herkese yakışır. rikralı örme kumaştan imal edilmiştir. Yeni moda ürünü olup astarsız üretilmiştir, sırttan kullanılan fermuarı bulunur. Bu güpürler kumaşa dikili olup inciler baskıdır. Tunik bisiklet yakalı, boyu 94 120 cm olup, pantolon beli lastiklidir ve boyu 90 cm olarak tasarlanmıştır. Yıkama ise 30 derece sıkılmadan yıkanması önerilir. Tuniğin arkası uzun önü diz kapaklarına kadar kısadır. Etek uçlarında siyah renkli güpürleri bulunur, ayrıca bu güpürler kol dirseklerinde de vardır. Pantolon ile tunik aynı renkte olup uygun farklı renklerde de olabilirler. Kolları dirsekten sonra olduk bol kesimli kesilmiştir. Eşarp, tunik rengine uygun bir model seçilmiştir.

 

Bir cevap yazın