Tesettür Giyim Modası 2018

Moda sürekli değişmiş ve güncellenmektedir. İnsanlar kendi tarzlarına, seçimlerine, zevklerine ve inançlarına göre modaya ayak uydurmaya çalışmaktadır. Tesettür giyim son yıllarda bu serüvene daha çok ayak uydurmaya ve farklı şeyler üretmeye başlamıştır. Son yıllara gelmeden daha önceki yıllarda muhafazakar kadınlar kendilerine uygun çok fazla kıyafet bulamıyordu. Fakat son dönemde artık rahatlıkla kendi istedikleri tarzda ve modernlikte  bir giyim sağlayabilmektedir. Tesettür giyimde bir şeyler ortaya koyup bunu elle tutulur hale getirmek biraz zor olabilir. Çünkü belli ölçüler ve inançlar dikkate alınır. Bunun yanında zamana ve modaya ters düşmemek önemlidir.

Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür, kelime anlamı olarak örtünme, gizlenme demektir. İnançları gereği bazı bayanlar giyim ve kuşamlarına belli sınırlar getirir  ve bu yüzden tesettür kıyafetlerine yönelirler. Tesettür giyim için dönemimizde çok fazla mağaza ve internet satış sayfaları bulunmaktadır. Tesettürlü bayanlar için hazırlanan ve sunulan kıyafetler sayesinde bayanlar günlük hayatta, iş hayatında ve özel günlerde şık ve tarz olmaktadırlar. Tesettür giyim daha ince çizgilere sahiptir ve doğru kıyafeti seçmek çok önemlidir.  Tesettür ve muhafazakar kıyafetlere baktığımızda eşarp, şal, tülbent başa takılan tesettür ürünleridir. Bunların yanında bone de vardır ve boneyi bazı kadınlar bu baş kıyafetlerinin altına takar. Üst kıyafetlerine baktığımızda her mevsim tunik giyebilirler. Hava sıcaklığına göre de mesela kışın üstlerine palto, kaşe ya da mont giyilip çıkılabilir. Yazın daha çok uzun uçuş uçuş elbiseler, etekler, serin bluz ve tunikler giymek daha karlıdır. Daha sıcak olduğu ve belli bir ölçüde giyindikleri için açık renkler tercih etmek daha mantıklıdır.

Tesettür Giyim Nasıl Kombinlenir?

Tesettür giyime duyulan ilgi ve alaka sosyal medyaya da fazlasıyla yansımıştır ve ilgi çekmektedir. Sadece tesettürlü bayanlar değil tüm bayanların severek giyebileceği kıyafetler üretilmektedir. Bu kıyafetleri sosyal medya hesaplarından şahıslar ve sayfalar kombin yaparak paylaşır. Yaz mevsiminde tiril tiril bluz ve gömlekler ,etekler , geniş paçalı pantolonlar , geniş ve uzun  üst kıyafetleri çok tercih edilir. Geniş pantolonların üstüne genellikle kısa gömlekler tercih ederler. Baş örtüsü olaraktan modern çizgilere sahip örtüler kullanırlar. Tesettürlü bayanlar için kombin yapmak daha zordur bu yüzden daha dikkatli olmaları gerekir.

 

Bir cevap yazın