Tesettür Giyim Hakkında Bilmediklerimiz

 

tesettur-giyimÇoğumuz dış görünüşümüze çok önem veririz, dış görünüşümüze önem verdiğimiz için de fiziğimize, giydiğimiz kıyafetlere, giydiğimiz ayakkabıya taktığımız çantaya kullandığımız takıya çok önem verip özen gösteririz. Bizim için iyi giyinmek özgüven meselesi de olabilir aynı zamana da. Bu kadar önem verilen giyinme konusunda insanlar çok farklı tercihler yapıyor. Kimileri tesettür giyim tercih edebilir.

Kimileri de bunu tercih etmeyebilir. Dini sebeplerden de dolayı ülkemizde tesettür giyimi tercih eden çok insan vardır. Tesettür giyim ülkemizde çok tercih edildiği için bu piyasada son yıllarda çok belirgin bir artış görülmektedir. Çoğu ünlü marka normal pantolon, bluz gibi ürünlerin yanında başörtüsünü de koleksiyonlarına ekliyor.

Tesettür kullanan bayanların çoğu pantolon tunik kombinini tercih ediyor ama çoğu firma tesettür kullanan bayanlar için birçok çeşitte elbise modellerini de koleksiyonlarına koyuyor. Tesettür giyim mağazaları son yıllarda gözle görülür bir biçimde artmıştır hatta bazı markalar tesettür giyen müşteriler için ayrı sadece tesettür giyim ürünlerinin satıldığı ikinci bir mağaza bile açıyor.

Tesettür giyim satan mağazalarda, ferace, tunik, pantolon, etek, gömlek, kazak, elbise ve hatta gelinlik satılıyor. Bu mağazalarda bayanların kombinlerini tamamlaması için başörtüsü, çanta, ayakkabı gibi aksesuarlar da satışa sunuluyor.

Tesettür giyimini tercih eden bayanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Tesettür giyinen bayanlar yazın giydikleri ürünlerin kumaşının tercihini çok iyi yapmalılar. Yazın giyilen ürünlerin pamuk olması tesettürlü bayanları sıcak yaz günlerinde terletmeyerek rahat etmesini sağlayacaktır.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da kıyafetlerin vücut hatlarını belli etmemesi gerekir. Tesettürlü bayanlar dar giymeme, göğüs dekoltesi vermeme gibi hassas konulara dikkat ediyor. Firmalar bu hassas konulara dikkat ederek ürünlerini piyasa sunmalıdır.

Tesettür giyinmeyi tercih eden bayanlar için alışveriş merkezlerinde, çarşılarda oldukça çeşit sunulmaktadır. Bu kıyafetlerin fiyatları normal kıyafetlerden farksızdır. Tesettür giyimini aynı zamanda diğer kıyafetler gibi internetten online olarak da temin edebilirsiniz hatta online alışveriş çoğu zaman daha ucuz oluyor. Ama kıyafetleri alırken yapıldığı malzemeye çok dikkat etmek gerekiyor, terletecek, kalitesiz ürünleri giymek bizi zor durumda bırakabilir.

 

Bir cevap yazın