Tesettür Giyim De Kıyafet Tercihleri

tesettür kıyafetGiyim özellikle kadınlar için hayattaki en büyük vazgeçilmezlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlar görselliğe önem veren varlıklar olduğu için, kıyafet alımı da erkeklere oranla çok daha fazla gerçekleşmektedir. Bu nedenle tekstil ürünlerinin daha çok kadınlara hitap ettiği görülmektedir. Genel olarak kıyafet alımı yaparken kişinin tarzı, kısa veya uzun giysiler tercih etmesi, tesettür giyim alışverişi gibi konular da farklılık göstermektedir.

 

Tesettür Giyim Kavramı Nedir

 

Tesettür giyim, özellikle vücudun baş ve boyun bölgesini herhangi bir kumaş yardımı ile kapatmakla başlamaktadır. Vücudun üst bölümünde ise dikkat çeken durum kol boyunun bileğe kadar olduğu kıyafet tercihleri ve vücut ölçüsünden daha geniş formlar olmasıdır. Yine aynı şekilde vücudun alt kısmı da bol ve uzun olmasının yanında pantolon ya da etek tercihi ile kapatılmaktadır.

 

 Tesettür Giyim De Hangi Kıyafetlerden Oluşmaktadır

 

Tesettür giyim tarzında kıyafet seçeneği özellikle geçmiş yıllara göre çok büyük artış göstermiş durumdadır. Ayrıca sadece bu giyim tarzında faaliyet gösteren moda tasarımcıları da bulunmaktadır. Bunun yanında büyük ve küçük markaların tamamı üretim yaparken her tarza hitap eden, standart beden tesettür kıyafet giyim tercihinde bulunan müşterileri ile buluşturmaktadır.

 

 Baş Örtüsü Tercihi

 

Tesettür giyimin olmazsa olmaz kısmını başörtüsü oluşturmaktadır. Akrilik, ipek, şile bezi gibi kumaş türü çeşitlerine göre fiyat ve kalite dengesi değişiklik göstermektedir. Spor giyinmeyi tercih eden tesettürlü bir kadın daha çok şal tercih ederken, klasik giyinmeyi tercih eden tesettür giyimli bir kadın ipek bir eşarp tercih etmektedir.

 

 Ferace Nedir

 

Ferace, bir çeşit elbisedir. Ancak tesettür giyim de feracenin avantajı hem tek parça olduğu için kombin yaparken zorluk çekilmemesi hem de iklim koşullarına göre kullanım rahatlığı sağlamasıdır. Örneğin çok sıcak havalar da tesettür giyimli bir kişinin her ne kadar ince kumaş tercih olsa da kat kat giyinmesi gerekmektedir. Ancak ferace hem tek parça ve vücudu tamamen kapatmasından dolayı hem de yazlık üretim boyutunda ince kumaştan yapıldığı için tek parça halinde giyilip çıkılabilmektedir. Ayrıca çok fazla çeşit ve renk seçeneği olduğu için tercih sebebi olmaktadır.

 

Bir cevap yazın