Tesettür Eşarp Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

tesettürEşarplar tesettür giyimin tamamlayıcısıdır. İslam dininin yanı sıra birçok dinde kullanılmaktadır. Eşarbın asıl amacı saçı ve boyun bölgesinin gözükmesini engellemektir. Tesettürlü kadınların kıyafetlerini tamamlayan en önemli parçalardan biri olan eşarplar, birçok bağlama çeşidinin olması ile kişinin stilini yansıtmaktadır. İslam inancında olanlar için oldukça değerli olan eşarp, giyim modası içinde önemli bir yere sahip olmaktadır. Tesettürlü bayanların kıyafetine uygun olarak eşarp seçmesi şıklıklarına şıklık katacaktır.

 

 Aksesuar Olarak Da Kullanılmaktadır

 

Eşarp, kadınlarının başını örtmek için kullandığı parçaya verilen isimdir. Genellikle tesettürlü kadınlar eşarp seçiminde pamuk ya da ipek kumaş tercih etmektedir. Günümüz modasında ekoseden çiçekliye, sade modelden geometrik modellere kadar birçok seçenek bulunmaktadır. Eşarp tesettürlü bayanların en önemli parçasıdır. Tesettürlü olmayan bayanlar ise bu modelleri aksesuar olarak tercih etmektedir.

 

Eşarp farklı dine mensup diğer kadınlar içinde aynı değere sahiptir. Bu sebeple eşarbın kullanımı farklı dinlerin özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bağlama şekli ve ya kullanım amacı değişiklik gösterse de eşarp tesettür giyinen hanımların saç ve boyun bölgesini kapamak amacıyla kullanılmaktadır. Bazı açık kişiler eşarbı boyun bölgesine bağlayarak aksesuar yapması moda dünyasının eşarp kreasyonlarının çoğalmasına sebep olmuştur.

 

 Kıyafetten Çok Ten Rengi Dikkate Alınmalı

 

Eşarp seçerken en önemli kriter, kıyafet rengine uyum sağlanması gibi gözükse de asıl kriter tesettür giyimi tercih eden kadınların ten rengine göre seçim yapmalıdır. Çünkü kıyafete harika uyum sağlayan eşarp rengi yüzünüz ten rengine uyum sağlamayarak oluşturduğunuz şıklığı alt üst edebilir. Esmer ten rengine sahip tesettürlü bayanların açık renk tercih etmeleri denge oluşturacağı için önerilmektedir. Fakat açık ten rengine sahip olan kadınların cilt rengine yakın bir ton seçmeleri kişiyi hasta ve solgun görünmesine neden olmaktadır. Bu sebeple eşarp seçimi yaparken ilk öncelik ten rengi uyumuna verilmelidir.

 

Eşarp seçiminde diğer bir önemli konu ise eşarbın kumaşı olmaktadır. Sıcakların bastırdığı yaz mevsimlerinde terletmeyen ve nemi çekmeyen kumaş tercih edilmelidir. Eşarpta ipek kumaş tercih eden kadınların gerçek ipek olup olmadığına dikkat etmeleri gerekir. Gerçek ipeği ayırt etmek için kumaşı ellediğiniz zaman yumuşak bir dokuya sahip olmaktadır.

 

 

 

Bir cevap yazın