Tesettür Elbisenin Zarafeti

tesettür elbiseBazı özel günlerde insanların şık görünme konusunda daha özenli olduğu bilinmektedir. Özellikle düğünler, bayramlar ve davetler şıklığın en üst seviyede olduğu zamanlardır. Böyle zamanlarda da kadınlar, kolaylıkla şık olabilecekleri giysilere ihtiyaç duymaktadır. Elbiseler bu noktada son derece kurtarıcı olmaktadır. Özellikle son yıllarda abiye elbise konusunda üretimde çeşitlilik söz konusudur. Pek çok tesettür elbise modeli zaman içinde klasikleşmiş olsa da son zamanlardaki yeni modellere de ilgi bir hayli fazladır.

 

 Her Yere Ayrı Tesettür Elbise Modelleri

 

Tesettür elbiselerin sunduğu seçenekler giyilecek ortama göre değişiklik göstermektedir. Söz konusu abiye elbise olduğunda şifon elbiseler ön planda olmakla birlikte tüller ve güpürlerle ihtişamlı görünmek mümkün olmaktadır. Bunun yanında kış aylarında tercih edilen kadife elbiseler ile hem gece hem de gündüz şıklığı sağlanabilmektedir. Yine yün elbiselerin çizmeler ile kombinlenmesi sayesinde modern bir hava yaratılıp tesettür elbiselerde kış şıklığına örnek olacak bir görüntü yaratılmaktadır.

 

 Sade Modellerle Şıklığı Yakalayabilirsiniz

 

Kimi kadınlar giysilerin şatafatlı oluşunu şıklık olarak algılıyor olsa da aslında sade şıklık her zaman zarafet vurgusu yaparak, şıklığa ulaşmayı daha kolay hale getirmektedir. Tesettür elbise modelleri arasında bu türden elbiseler de sıklıkla tercih edilmektedir. Bilekte biten kloş etekli elbiselerin üst kısmında, hafif aksesuar ya da broş kullanılarak, karmaşadan uzak, temiz bir görünüm yakalamak mümkün olmakta ve günlük kullanım için ideal görüntü sağlanmaktadır. Kollarda kullanılan volan veya fırfır gibi ayrıntılar da sadelikten ödün vermeden küçük dokunuşlar ile elbiseye hareket katmaktadır. Bununla birlikte sade tesettür elbiseler, gösterişli kemer kullanmak isteyenler için en uygun seçenektir. Elbisenin sadeliği kemeri odak noktası haline getirecek ve tek bir aksesuar ile etkileyici görünüme kavuşulacaktır.

 

 Renk Kullanmaktan Çekinmeyin

 

Çoğu insan için renkli giyinmek neredeyse imkansız gibidir. Siyah, kahve ve belki gri tonlarındaki elbiseler dışındaki bir giysiye cesaret edememektedirler. Halbuki tesettür elbise modellerindeki renk skalası oldukça geniştir. Sıcak ve soğuk renklerin birlikte kullanıldığı modeller yanında desenlerde de hareketlilik söz konusu olmaktadır. Saks ve erguvan renklerinin revaçta olduğu tesettür elbiseler etekte ve yakada kullanılan dantel ve işlemeler ile göz alıcı görünmektedir.

 

Bir cevap yazın