Tesettür Elbiseler  ve Özellikleri Nelerdir?

Elbise bilindiği üzere tek parça bir kıyafet türüdür. Bu nedenle hanımlar için pratik ve gün kurtarıcıdır. Çok fazla kombinleme derdi olmayan tesettür elbise yalnızca ayakkabı ve çanta ile kolay bir şekilde bütün haline getirilebilir. Modaselvim kalitesi ile tesettür elbise modasını yakından takip edebilirsiniz.

Tesettür Elbise Nedir?

Tesettür giyimde elbisenin yeri oldukça fazla ve önemlidir. Birbirinden farklı kumaşlar ile üretilmiş olan elbiseler görmek mümkündür. Kullanım yeri ve şekline göre pek çok çeşit bulunmaktadır. Abiye elbise ve günlük elbise şeklinde iki ana kategoride toplamak doğru olacaktır. Ancak bu seçenekler bile kendi arasında çesitlenmektedir.

Tesettür abiye elbise çeşidine bakıldığında sınırsız bir ürün yelpazesi ile karşılaşmak mümkün. Farklı model, desen ve renklerde abiye elbise özel günlerde sıklıkla tercih edilir. Diğer bir yandan günlük elbiseler de hayatın içinde vazgeçilmez parçalardan biridir. Özellikle yaz aylarında canlı renkler ile cıvıl cıvıl bir görünüm elde edilebilir. Tesettür elbise hemen hemen her ayakkabı ile kombinlenebilir.

Geçiş Mevsimine Özel Tesettür Elbise Modelleri Nelerdir?

Geçiş mevsimi olarak bilinen bahar aylarında doğru elbise seçimi önemlidir. Yaza doğru daha serin tutacak tesettür elbise tercih edilebilir. Elbiselerin hafif ve uzun olması muhafazakar hanımları rahat ettirmektedir. Bunun yanı sıra sonbahar gibi serin havalarda elbise giymek isteyen hanımlar mutlaka elbise üzerine bir ceket veya yelek tercih etmelidir.

Geçiş aylarında havanın akşama doğru serinlemeye başlaması muhtemeldir. Bu nedenle bahar aylarında giyilecek elbise yazlık bir elbise olmamalıdır. Bahara uygun, biraz kalın ve üşütmeyecek olmasına dikkat edilmelidir. Modaselvim sitesinde birbirinden güzel tesettür ilkbahar elbiseleri bulunmaktadır.

Mevsimine Göre Tesettür Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür elbise seçimi her mevsimde farklı renk tonları, farklı kumaş ve malzeme gibi detayları ile sınıflandırılabilir. Bahar ayları geçiş mevsimi olarak bilinir. Bu nedenle yazdan kışa geçerken yani sonbahar da daha koyu tonlar, toprak rengi ve kahve rengi elbiseler tercih edilebilir.

Aynı zamanda kumaşının da biraz daha kalın olması ya da elbise üzerine ceket alınması gerekebilir. Kıştan yaza geçerken ise pudra ve mavi tonları rahatlıkla tercih edilebilir. Yaz aylarında ise daha hafif kumaşlar desenli ve renkli modelleri ile gün yüzüne çıkabilir.

Cıvıl cıvıl havası ile yaz aylarında rengarenk elbiseler Modaselvim sitesin de yerini almaktadır. Kış mevsimine bakıldığında ise daha ağır kumaşları kullanmak doğru olacaktır. Kışın kumaş turu biraz daha kalın seçilmelidir. Keten kumaşlar ve ya kalın satenler gibi seçenekleri değerlendirmek mümkündür.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/tesettur-elbiseler adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın