Tesettür Elbiseler İle Hayata Renk Kat

 

BİRBEN      Tesettürlü hanımlar, genç kızlar son yıllarda çok moda olan tesettür kombinlerinden elbiseyi tercih ediyor. Tesettür elbise deyince çeşit çeşit desenleri ve renkleriyle göz kamaştıran elbiseler akla geliyor. Bu elbiseler genel olarak bir ayrım yapılacak ise yazlık elbiseler ve kışlık elbiseler diye öncelikli olarak kategorilendirilebilir. Fakat yazlık ve kışlık başlıkları da kendi aralarında birçok alt başlığa ayrılabilir.

 

Şifon elbiseler

 

Feminen – klasik tarz kullananların tercihlerinden olabileceği gibi aynı zamanda spor tarz giyinen kişiler de rahatlıkla kullanabilir. Şifon elbise kullanımı rahat, ince bir kumaştır. Tesettür elbise deyince akla gelen ilk çeşitlerden biri olan şifon elbiseler model olarak sınırlı şekillere girebilir. Bunun nedeni kumaşın çok ince ve hassas olmasıdır.

 

Polyester elbiseler

 

Bu kumaştan yapılan elbiseler genellikle pileli olarak yada dar kesim uzun elbise olarak yapılıyor. Daha çok günlük kıyafet tercihlerinde kullanılan polyester elbiseler ince ve esnek bir kumaştır.

 

Koton elbiseler

 

Koton elbise yazlık ince bir kumaştır. Kullanımı çok rahat olduğu gibi görünüş olarak vücudu daha zarif ve güzel gösterir. Dokusu serttir ve üzerine işleme tarzı detaylar kolaylıkla yapılabilir. Yaz aylarının çok tercih edilen elbise türlerinden biri olan koton elbiseler renkleriyle oldukça göz alıcı duruyor. Tesettür elbise olarak bazı ürünlerde koton saf olarak kullanılmaz, polyester ile veya farklı kumaşlarla karıştırılarak daha farklı bir görünüm elde ediliyor.

 

Bütün bu kumaşlardan elde edilen elbiseler kesim, renk, desen yönüyle de çeşitleniyor. Kesim olarak salaş elbiseler veya dar kesim elbiseler kişinin tercihine bırakılmıştır. Bu yıl tesettür elbise modellerinde işleme motifleri sevilen türler arasında yer alıyor. Beli büzgülü elbiseler zarafeti ortaya çıkarmak adına yapılmış bir hareket gibi üstelik çan şeklinde açılan etekler görünüm olarak birbirini tamamlıyor.

 

Elbiselerin en önemli özelliklerinden biri de renk uyumu. Desenli elbise sevenler renk uyumuna dikkat etmeli ve birbirini tamamlar nitelikte olmasına önem vermeli. Aksi takdirde göz zevki olarak düşük bir ürün tercih etmiş olursunuz. Birbirinden güzel elbiseleri tamamlayacak en son şey ise eşarp ya da şal tercihidir. Eşarp yada şal tercihleri elbise kumaşına uygun ve renk olarak tamamlar nitelikte olmalıdır.

 

2 comments

Bir cevap yazın