Tesettür Elbiseler İçin Şıklık Önerileri

tesettür elbiseTesettür giyim yaygınlaşarak ön plana çıkan giyim tarzlarından biri haline gelmiştir. Tesettür giyimde doğru kombin ile mükemmel şıklığı yakalamak çok kolaydır. Tarzınızı öne çıkararak şık bir görünüme kavuşmak için uygulanabilecek bazı öneriler şunlardır:

 

Yaşa Göre Kıyafet Seçimi

 

           Tesettür elbise seçiminde yaş kategorisine göre farklı stil önerileri sizin şıklığınızla ön plana çıkmanızı sağlayacaktır. Örneğin geç yaştaki hanımlar, 2018 sezonlarının en sevilen tarzlarından olan çizgili desenleri kıyafet seçimlerinde göz önünde bulundurabilirler. Siyah beyaz ya da karışık renkli düz çizgili tasarımlar tesettür giyim için kıyafetlerinize hareket katacaktır. Bu stil en çok gençler tarafından kullanılmaktadır. Çizgili tasarımda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de şudur: Kilo problemi olan kadınlar için ideal olan tasarım dikey çizgili tasarımlardır. Bu sayede fazla kilolar ön plana çıkmaz ve daha fit bit görünüm elde edilir. Zayıf olan kadınlar ise yatay çizgili tasarımları tercih edebilirler. Ayrıca dikey çizgili tasarımlar boyu uzun göstermektedir.

 

Puantiyeli kıyafetler de 2018’in gençler ve orta yaş arasında en çok tercih edilen tasarımlardan biridir. Tesettür giyim için tercih edilebilir tasarım olan puantiyeli kıyafetler renkli ve canlı bir hava katmaktadır.

 

Orta yaşlı hanımlar da boncuk desenli kıyafetleri tercih edebilirler. Boncuklu ve taşlı kıyafetler sıradanlığın dışına çıkarak farklı ve şık bir tarz yakalanmasına yardımcı olur. Yaka kısmı kıyafet ile aynı renkte olan tesettür kıyafetler sade ama hareket sağlayan bir şıklık elde etmek isteyen kadınlar için çok uygundur.

 

 İki Renkli Elbiseler

 

Tulum gibi görünen tesettür elbise modelleri kombininizi en sevdiğiniz renklerle oluşturmanızı sağlar. Birbirine yakın tonlardan zıt renklere kadar çok fazla çeşidi bulunan tesettür elbise modelleri özellikle yaz mevsimi için renkli ve özgün bir stil ile şıklığınızı ortaya çıkaracaktır. İki renkli elbiseleri desensiz, sade bir eşarp ile de kombinleyebilirsiniz. Ayakkabı tercihiniz de elbisenizle uyumlu ya da zıt renklerden oluşabilir.

 

 Asimetrik Kesimli Elbise Modelleri

 

Tesettür giyimde en beğenilen ve oldukça şık olan modellerden biri de kolları ve elbisenin uç kısımları asimetrik bir şekilde kesilmiş olan elbise modelleridir. Bu kesim sayesinde tek renkli, sade bir elbise giyilse bile farklı ve hareketli bir tarz yakalanmış olur.

 

Bir cevap yazın