Tesettür Elbiseler Hakkında İpuçları

Tesettürlü bayanlar, alışverişlerinde oldukça rahatsız oluyorlar. Mağazalarda, elbise ve kıyafetleri denemek, eşarplar yüzünden oldukça zor oluyor. Bu neden ile bayanlar alışverişlerini sanal yollar ile yapılıyor. Moda Selvim gibi online satış yapan firmalar, bayanlar için büyük avantajlar sağlıyor. Hem fiyat açısından hem de seçenekler açısından her bayan için modeller sunuyor. Genel olarak mağazalarda, tesettür giyim parçaları satılmıyor.

 

Satılsa dahi modeller oldukça az olduğu için aranan kıyafetler bulanamıyor. Bunlar dışında ise tamamen tesettür üzerine satış yapan mağazalarda da fiyatlar oldukça yüksek oluyor. Bu neden ile online alışverişler her açıdan daha uygun oluyor. Online satış yapan firmalar, her modeli canlı mankenler üzerinde çekerek, görsele sunuyor. Bu görsellere bakarak karar vermek çok daha kolay. Fiyat açısından ise oldukça uygun olan bu kıyafetlerin, sanal yollar ile satın alınması en doğrusu olacaktır.

 

 Elbise Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Tesettür kıyafetleri, büyük ve salaş olarak üretiliyor. Bu neden ile karar vermek ve vücut yapısına uygun olarak giyinmek zorlaşabiliyor. Her bayan vücut ölçülerine ve boylarına göre giyinmelidir. Özellik ile tulum ve elbise gibi tek parça ürünler kullanacak ise extra dikkat edilmelidir. Tesettür giyim için de kurallar değişmez. Boy kilo orantısına uygun olan modeller ve renkler kullanılmalıdır. Uzun boylu ve zayıf bir bayanın enine desenler içeren modelleri kullanması daha doğru olacaktır. Kısa boylu ve kilolu bir bayan ise yatay çizgilerden ve desenlerden uzak durmalılar. Boyuna desen içeren elbiseleri tercih etmeliler.

 

Bölgesel olarak sorun yaşayan bayanlar, makyaj tekniklerinde uygulanan yöntem ile aynı şekilde giyinmelidirler. Sorun olan bölgeyi, geri planda bırakmak için koyu ve tek renkli kıyafetler tercih etmeliler. Diğer bölgelerini de öne çıkarmak için daha renkli modeller seçmeliler. Bu şekilde giyinmeleri, daha şık olmalarına yardımcı olacaktır.

 

 Bu Yaz Hangi Modeller Moda?

 

Yaz aylarında her kadın elbiselerin şıklığını ve rahatlığını yaşamak ister. Bu neden ile modaya bu şekilde yön verilir. Model değişiklikleri yapılsa da giyim ürünleri değişmez. Bu yaz fosforlu renklerin oldukça fazla görüleceği biliniyor. Elbise ve tulumlar rengarenk. Tesettür giyim parçaları da bu trendler üzerine üretiliyor. Belden kuşaklı ve kemerli modeller de dönemin modasına uygun olarak mağaza vitrinlerini süslüyor.

 

Bir cevap yazın