Tesettür Elbiseler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eğer tesettür giyinen biriyseniz, tesettür elbise modellerini günümüzde rahatça bulabilirsiniz. Aslında önemli olan tesettür elbisenin vücut hatlarınızı tamamen kapatması ve bir eşarbınızın olmasıdır. Genellikle tesettür elbise modelleri çok güzel desenlere ve renklere sahiptir. Dışarıya alışverişe çıktığınızda tesettür mağazalarında ya da internette yer alan tesettür giyim sitelerinde çok güzel tesettür elbiseler bulunabilmektedir. Tesettür elbiseler, İslam dünyasında yer alan kadınların uyması gereken giyim kurallarındandır. Bir diğer anlamı kapalı giyinmektedir fakat bu tabir tuhaf olabileceği için tesettür kelimesi tercih edilmektedir. Önemli olan tesettür elbise modellerinin yeteri derecede uzun olması, vücut hatlarının kapanabilmesi için yeteri derecede bol olması ve bunlarla birlikte bir eşarbının olmasıdır.

 

 Tarz mı? Moda mı?

 

Tesettür giyim ve tesettür elbise modelleri konusunda genel kanı, bu giyimin bir tarz olduğu ve moda olmadığı yönündedir. Neden tarz olduğu sorusunun cevabı ise, moda kaygısı gütmeden İslam inancına sahip kadınların uyguladığı bir giyim tarzıdır. Bunun yanında moda dünyasında da bazı tesettür modelleri tasarlanmaktadır. Tesettür kavramının normalde moda ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Fakat moda dünyasında artık tesettür elbiseler de tasarlandığı için moda dünyasına da girmiş bulunmaktadır.

 

 Renk ve Desen Çeşitliliği

 

Tesettür elbiselerin modellerinde kullanılabilecek birbirinden farklı çok sayıda renk ve desen bulunmaktadır. Her mevsime özgü farklı renk seçeneklerini kullanabilirsiniz. Örnek olarak, daha koyu ve kapalı renkleri kış aylarında tercih edebilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında ise daha açık renklere sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Artık piyasada tesettür elbiseler için çok fazla renk seçeneği yer almaktadır. Hatta taşlı modellerden, altın sarısı renklere sahip modellere kadar geniş bir yelpaze bulunmaktadır.

 

En çok tercih edilen renkler, açık renkler yani açık mavi ya da pembe ve mor gibi renklerdir. Bunlardan sonra çiçek desenli modeller ve bordo renk elbiseler gelmektedir. İnternette tesettür elbiseler için renkler ve desenler hakkında geniş bir bilgiye ulaşılabilir. Beğendiğiniz modeli sipariş edebilir ya da modeli baz alarak kendi üzerinize uygun diktirebilirsiniz. Ya da farklı modellerin eşarbını kullanarak kendinize istediğiniz renk ve desende elbise ve eşarp ile birlikte kombinler oluşturabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın