Tesettür Elbisede Şıklık Nasıl Yakalanır?

 

C.M.N - Nur Püskül Detay Elbise OBN261 Saks (1)Tüm elbiselerimizde olduğu gibi tesettür elbise de asıl önemli olan onu nerede kullandığımız değil üzerimizde nasıl durduğudur. Sizi olduğunuzdan daha kilolu, çok kısa ya da aşırı zayıf gösteren elbise modellerini kullanmamalısınız. Fiziksel olarak kimse tam anlamıyla mükemmel olmayabilir asıl önemli olan seçtiğiniz kıyafetin sizin fiziksel özelliklerinize uygun olmasıdır. Kısa boylu ve kilolu olabilirsiniz.

Bu durumda enine çizgili ya da pastel renkler yerine daha sakin renkler ve boyuna çizgili elbiselerle olduğunuzdan uzun ve ince görünebilirsiniz. Tersi durumda uzun boylu ve zayıf olmanız durumda ise canlı renkler ve hareketli modeller ölçülü bir görünüm kazanabilirsiniz. Elbiselerin mekanı yoktur mesele sizin onu nasıl taşıdığınızdır. Elbiseleri gündelik yaşantınızda, herhangi bir yere yaptığınız ziyaretlerde ya da düğün nişan gibi organizasyonlarda da kullanabilirsiniz.

 

Mevsimlere Göre Elbise Modelleri

Tesettür elbiseler genelde satıldığı yere göre değil , renkleri kumaş yapıları ve kesimleri içinde bulunduğunuz mevsime göre üretilir. Misal bahar mevsiminde elbiseler serpme çiçek desenleri kullanılırken, yaz mevsiminde daha canlı ve ferah renkler yoğun olarak kullanılır. Kış mevsiminde ise pamuklu, yün ve kadife kumaştan ekose desenli, tek renk veya iki renk olarak üretilir. Kış mevsiminde elbiselerde genelde deri kumaşlar taban kumaşı ve süsleme kumaşı olarak kullanılır. Bu mevsimde elbiselerin eteklerinin aşağı kısımları dantel veya tül kumaşlarla süslenerek ayrıntılandırılır.

 

Ayrıntılandırılmış Şık Elbiseler

Sıkça kullanılan leopar ve lazer kesim gibi detaylı motifler elbiselerin kol, kemer, etek ve omuz bölgelerinde ayrıntı olarak kullanılır. Etek ceket görünümü veren, ya da içli dışlı dediğimiz yelek ve iç elbise ayrı tasarlanmış elbiseler de vazgeçilmezler arasındadır. Elbise modelleri içinde kloş, belden pileli ve cepli modellerde bu tarz ayrıntılar taş, boncuk ve kurdele gibi malzemelerle süslenmiştir. Ayrıca etek kısımların altı astar, üstü tül tasarlanarak abiye elbise tarzına benzetilen tesettür elbise de oldukça zariftir.

Elbiseleri satın alabileceğiniz mağazalarda hazır kombinleri bulabilir, bu kombinler içerisinde şal, eşarp ve elbise hepsini uğraş göstermeden takım olarak edinebilirsiniz. Bilhassa kış mevsimi için tasarlanmış triko ve örme elbiseleri de görmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Bir cevap yazın