Tesettür Elbise Seçimlerinde Şık Tercihler Nasıl Yakalanır?

 

C.M.N - Göğsü Gül Desen Kot Elbise ZRD81017 Koyu Kot (1)Bayanlar tesettür elbise seçimleri için her zaman tek parça kıyafetle göz alıcı kombin yapmak isterler. Bunun için birçok farklı model ve seçenek bulunmaktadır. Fakat şıklığı yakalamak için en doğru kombinin en doğru aksesuarlarla yapılması gerekir. Tek parça elbisenin göz alıcı bir kombin oluşturacağını söylemek yanlış olur. Kombin elbise ile ayakkabı, takılar ve başörtüsü ile bir bütün halinde seçilerek giyilmelidir. Bu şekilde tam olarak tesettür elbise kombini modern çizgilere ulaşabilir.

 

           Tesettür elbise seçimleri ile kullanılabilecek başörtüleri genel olarak ipek şallar, süslü hazır saten türbanlar ve ipek şifon şallar olarak tercih edilebilir. Bu şekilde seçilen başörtüleri elbiseye uygun renk ve modellerini tercih edilirse daha şık bir görünüm oluşturacaktır. Tesettür elbise modelleri tercih edildiğinde bayanlar genellikle stiletto ayakkabı modellerini tercih etmektedir. Bayanların diğer tercihleri arasına güzel babet ayakkabılar ve dolgu topuklu ayakkabılar da tercih edilebilir. Eğer elbise tercihleriniz çiçekli ve karışık renklerden oluşuyor ise ayakkabı, şal ve çanta seçimlerinizi mutlaka düz renk yapmalısınız. Eğer bu aksesuarlarda elbiseniz gibi karışık desenler ve çiçekler tercih ederseniz ortaya karmakarışık bir model çıkacaktır. Eğer elbiseniz tek renk ve model ise aksesuarlarınızı da çizgili ve desenli modeller tercih edebilirsiniz.

 

           Tesettür elbise modelleri aksesuarlarla beraber tek renk olarak tercih edilmesi bayanları zayıf gösterecektir. Eğer zayıf bir vücuda sahipseniz, aksesuarlarınız ile beraber tesettür elbisede de tek renk tercih edecekseniz daha zayıf ve daha çelimsiz görünebileceğinizi unutmamanız gerekir. Kilolu vücuda sahip olan bayanlar ise siyah renkli tesettür elbise tercih ederek daha zayıf bir görünüme kavuşabilir. Zayıf bayanların tercihi ise renkli karışık desenli veya açık renkli elbiselerden yana olmalıdır. Bu onları daha kilolu gösterecektir.

 

           Tesettür elbise tercih edilirken giyilecek olan tüm parçaları bir bütün olarak kabul edilmesi gerekir. Elbisenizin, ayakkabı, çanta ve başörtünüze, ayakkabılarınızın yine elbisenize, başörtünüze ve çantanıza uygun olarak seçilmesi gerekir. Üstünüze giyeceğiniz tüm kıyafetler birbiriyle uyum içinde olmalıdır. Tesettür elbise de moda çizgilerini yakalamak için sezonun renklerini desenlerini ve modellerini mutlaka takip ederek kombin yapmak gerekir.

 

Bir cevap yazın