Tesettür Elbise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

tesettür elbiseHer giyim türünde olduğu gibi tesettür elbise seçiminde de dikkat edeceğimiz en önemli kriter vücut ölçülerimizi doğru bilmek gerekir. Boyumuz, kilomuz, omuz ölçüleri, basen ölçüleri ve bel ölçülerini bilerek ve bu ölçüler doğrultusunda giyim ürünü tercih etmek harika bir görünüm oluşturmanın ilk kuralıdır. Tüm bu kriterler desen ve renk seçiminde de büyük önem arz etmektedir.

 

 2019 Yeni Sezon Kış Kreasyonunda Neler Var?

 

Kış yeni sezon kreaksiyonunda triko tasarımlı tesettür elbise modelleri daha çok göze çarpmaktadır. Triko kumaş renklere ve desenlere çok şık uyum sağlamaktadır. Triko kumaşlar şık görünümünün yanı sıra vücudu sıcak tutan bir özelliğe sahiptir. Bu kumaş türünün pileli, sade ve taş işçiliği kullanılarak tasarlanan birbirinden şık örnekleri, tesettür elbiseye uyumlu başörtüsü, çanta, ayakkabı ve diğer aksesuar alternatifleri ile kombininizi tamamlamanızda size yol gösterecektir. Kış sezonunda tesettürlü kadınlar tarafından daha çok tercih edilen bir diğer kumaş ise kadifelerdir.

 

Kadife kumaşlarda diğer kumaşlarda olduğu gibi mat, parlak ve kendinden desenli veya sade olarak tasarlandığından ötürü ortaya oldukça şık ve modern modeller çıkabilmektedir. Kadife kumaşlar renkleri çok güzel bir şekilde yansıtmaktadır. Renklerini çok güzel yansıttığından dolayı elbiselere ayrı bir görsellik kazandırmaktadır. Kadife kumaşlar, günlük hayatta, çalışma hayatında, özel gün ve özel davetler için tasarlanan abiye tesettür elbise modellerinde de çok fazla tercih edilmektedir.Bu kumaşların yanı sıra orta kalın, pamuklu ve yünlü kumaşlardan üretilen elbise modelleri de tesettürlü kadınlar tarafından çok fazla rağbet görmektedir.

 

Tesettür elbiselerin modellerini daha çok ön plana çıkaran bir diğer ayrıntı ise kesimlerdir. Belden genişleyen, düz, pileli, ikili, boru tipi, parçalı kesimleri ile her tesettürlü kadının kişisel zevkine uyum sağlamaktadır. Bu elbise modelleri mağazalarda ve birçok online alışveriş sitelerinde kadınların beğenisine sunulmaktadır.

 

 Vücut Ölçülerinize Uygun Modeller Tercih Edin

 

Elbiselerde her bedene uygun modeller bulunmaktadır. Elbise modeli satın alınırken vücut ölçülerinize uygun olanları tercih etmelisiniz. Kısa boya sahipseniz boyuna çizgili ve uzun elbise modelleri sizi olduğunuzdan daha uzun gösterecektir. Fazla kilolarınız var ise koyu renk elbiseleri tercih edin.

Bir cevap yazın