Tesettür Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

tesettür elbiseTesettür kelime olarak örtünmek anlamına gelmektedir. Tesettür giyim tarzını benimseyen kadınlar özellikle son dönemlere damga vuran tesettür elbise modellerini tercih etmektedirler. Tesettür kıyafetleri arasında en ilgi ve dikkat çekici bu parçaların tasarımı yediden yetmişe her kadının tarzına uyacak şekilde olmaktadır. Son zamanlarda artan tasarımcılar ve tesettür kıyafete verilen önem tesettür modasını oldukça genişletmiştir. Dolayısıyla tesettür modasını takip eden kadınlar oldukça geniş seçeneklerle karşılaşmaktadır. Böylece kendi tarzlarına yakın elbiseleri vitrinlerde görmektedirler.

 

 Tesettürde En Çok Tercih Edilen Kıyafetler ve Elbiselerin Rolü

 

Tesettür kıyafetleri oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Neredeyse dünya üzerinde üretilen her kıyafetin tesettüre uygun olanı da tasarlanabilmektedir. Pantolonlar, mayolar, şallar, abiyeler ve elbiseler özel tasarlanan parçalardır. En çok tercih edilen tesettür parçalarıysa uzun etekler, geniş paçalı pantolonlar, tunikler, abiye ve elbiseler, şal, eşarp, kap ve feracelerdir. Her mağazada bu parçaları görmek ve bulabilmek mümkün olmaktadır. Tesettür elbise ise özellikle ve itina ile hazırlanan, kadınların en çok tercih ettiği tesettür kıyafetlerinin başında gelmektedir. Ayak bileklerine kadar uzanan ve değişik her tarza uygun modelleriyle özellikle göz alıcı olmaktadırlar.

 

 Tesettür Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Tesettür elbiseler hem gündelik yaşamda hem de şık davetlerde kadınların kurtarıcısı rolünü üstlenmektedir. Bundan dolayı kadınlar elbise seçiminde özellikle hassas olmaktadırlar. Elbise giyilecek ortama göre şık, sade, gösterişli ya da spor olmalıdır. Ayrıca kumaşı ve kalitesi de önemlidir. Mağazalarda kalitesi yüksek ve uygun fiyata birçok elbise bulmak mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra kumaşın mutlaka yaz ayları için terletmeyen kumaş olmasına özen gösterilmelidir. Kumaşın vücut hatlarını ortaya çıkarmaması ve vücudu sararak çirkin görüntü oluşması engellenmelidir.

 

 Tesettür Elbise Modelleri

 

Farklı tarzlarda birçok elbiseler bulunmaktadır. Kadınların kurtarıcısı olan elbiseler kemerli, düğmeli, desenli, triko ya da işlemeli olabilmektedirler. Bu elbiselerin seçiminde önemli olan ise giyilecekleri ortama uygun olmalarıdır. Örneğin gündelik triko giyilebilirken şık bir davetteyse ince detayları ve işlemesi olan elbiseler tercih edilmelidir. Dolayısıyla tesettür elbisenin modeli kadar elbisenin giyinileceği ortam da büyük önem taşımaktadır.

 

 

Bir cevap yazın