Tesettür Elbise Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

 

Giyiniş her zaman önemlidir. Özellikle de bayanlarda. Yapılan araştırmalara göre erkekler, bayanlarda ilk önce gözlere ondan sonrada giyinişe baktıklarını ifade etmişlerdir. Bu güzel görünüş ve zarif şıklığı sağlayan parçalardan bir tanesidir elbise. Kapalılar için ise tesettür elbise satan birçok yerlerimiz mevcuttur. Bu tesettür elbise satan yerlerde genellikle fiyatlar oldukça tuzlu olsa da ürünlere bakmaktan sarılmaktan ve ”Şunu da alalım!” demekten başka çare bırakmıyor size. Genellikle tesettür elbise türleri açık bayanlara oranla daha pahalıdır.

 

Nasıl Giyinilmelidir?

 

Elbiseyi isterseniz spor isterseniz klasik isterseniz de günlük olarak kullanabilir ve hayatınıza renk katabilirsiniz. Bu sene İspanyol kollu bol veya piliseli elbiseler aşırı modadır. Bununla beraber altı fırfırlı olan tesettür elbise modellerinin de satışı baya gerçekleşmiştir.

Bazı elbiseler herkes tarafından çok güzel algılanır. Bu elbiseler çok alınınca ortaya çıkan sonuç itibari ile hevesiniz geçer ve sanki belediye dağıtıyor hissine girebilirsiniz, fakat sizi bekleyen o kapının arkasında binlerce birbirinden şık ve farklı modeller bulunacağını da bilmelisiniz. İnce ve tül olan elbiselerde güzel ve yaz için uygundur.

 

Yazları genelde şifon ve kaygan kumaşlı elbiseler ve abiyeler tercih etmemeniz gerekir çünkü bu sizi ben terletir hem vücudunuzu yakar ve kızartır. Kışınsa elbise giymenizi tavsiye etmeyen kesimin arasında yer alıyorum. Sonuçta bu zamanda kimse Marilyn Monroe olmak istemez değil mi? İstemezsiniz diye umuyorum. Bunun dışında elbise deyince her zaman aklınız belden oturtmalı veya üste tam oturan güzel mi güzel elbiseler gelmesin. Düz kesim ve salaş olan elbiselerde çok şıktır ve asil durur ayrıca vücudu daha küçük gösterir ve sizin daha zayıf görünmenize neden olur.

 

Tenlere Göre Nasıl Seçim Yapılır?

 

Esmer iseniz hardal sarısı, fuşya, turuncu, mavi, zümrüt ve zeytin yeşili, pudra gibi renkler size daha çok giderken her zamanki gibi sizin de gönlünüzü fetheden o koyu renkler yine güzel beyaz tenlilere gidiyor maalesef. Resmen güzel koyu elbiseler güzel beyaz tenlileri de yanlarına alarak gitmişler gibi hissediyorsanız bile bu durumu aşmalı ve genelde açık tonlu renkleri sevmeye başlamanız gerekir.

 

Bir cevap yazın