Tesettür Elbise Seçimi Neden Önemlidir?

 

C.M.N - Eteği Tafta Abiye TUA3417 Mürdüm (1)Son zamanlarda tesettür modasında bir hayli artış yaşanmaktadır. Aslında tesettür giyim de yaşanan bu artış her yaştan bayanın tesettüre verdiği önemden kaynaklanmaktadır. Özellikle genç kızların verdiği önem sebebiyle tesettür giyim de renk ve modeller bir hayli çeşitlenmiştir. Artan firmalar dolayısı ile istediğiniz renkler de tesettür elbise bulmak mümkün olmaktadır. Daha önceleri sınırlı model veya sade tek renk yine sınırlı renk bulunurken, günümüz de tesettür elbise renklerin de artış olmuştur. Gençler artık tesettürde de modayı ve trendi takip ederek kendilerine uygun şık elbiseleri tercih ediyorlar.

 

Tesettür Kıyafet Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Öncelikle her giyim tarzın da olduğu gibi tesettür giyim için de öncelikle rahat olması sizin için önemlidir. Artan talep nedeniyle ister günlük ister özel bir gün için giyebileceğiniz şık elbiseler artık çeşitlenmiştir. Elbiseler aslında kombin açısından da çok kolaylık sağlamaktadır. Tesettür elbise tercihiniz de zevk ve tarzınıza göre bir elbise seçtikten sonra sadece üzerine uygun bir başörtüsü yeterli olmaktadır. Ancak diğer türlü seçimler de yani etek- gömlek veya pantolon-gömlek kombinlerinde biraz daha yorulabilirsiniz. Son dönemde tesettür giyim de en çok tercih edilen kıyafet elbiseler olmaktadır.

 Tesettür Elbise Seçimi Neden Önemlidir?

 

Birçok bayan sırf rahatlık açısından tesettür giyim de elbise tercih etmektedir. Hal böyle iken vücudunuza uygun bir ürün tercih etmelisiniz. Çok dar ya da çok bol kıyafetler aksine sizi daha rahatsız edecek ve dışarıya negatif etki bırakacaksınız. Rahatlık tercihinin yanında size uygun renk ve model de önemlidir. Mevsimine göre renkler tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Mesela geniş kalçalara sahip bir bayansanız eğer balık şeklinde elbiseler yerine üzerinizde dökümlü duran elbiseler tercih etmelisiniz. Ancak vücut hatlarınız çok belirgin değil yani hatlarınız düz ise dökümlü elbiseler üzerinizde hoş durmayacaktır.

 

Yine düz vücut hatları olan bayanlar likralı elbise de tercih edebilir. Ancak geniş kalçalı veya vücut yapısı orantısız olan bayanlar likralı giyinmekten kaçınmalıdır. Eğer büyük bedenli bayanlar likralı giyinmek isterse kötü görüntü oluşmaması için elbise üzerine hırka veya yelek giymek zorunda kalabilir. Hem kendi rahatlığı hem de karşıda kötü etki bırakmamak için bunlara dikkat edilmelidir.

 

Bir cevap yazın